Just nu: beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.

Keramik är en av de mest klassiska material som stått sig stark i tusentals år.

Keramiska plattor utvecklas än idag och är för närvarande ett av det modernaste och hållbara materialen,
något som är av stor vikt när vi strävar efter låg miljöpåverkan.

Keramiska plattor är särskilt uppskattade för sina tekniska och estetiska egenskaper. Det tål värme, ljus, starka kemikalier, frost och repor och är samtidigt väldigt enkelt att hålla rent. Idag tar vi inspiration från några av världens mest eftertraktade material när vi tar fram en serie. Vår kollektion MARBLE tar oss till norra Italien bland de anrika marmorbrotten utanför staden Carrara. Våra 

marmor-inspirerade plattor kännetecknas av naturliga vener, djup, skuggning och lager av detaljer som får produkten att kännas naturtrogen. Förutom att förmedla elegans, klass och stil garanteras en hög hållbarhet och slitstyrka.

Vi ser en tydlig trend av granitkeramik på både golv och vägg. Produkter som tillhör märket Corso Italia, så som Marble, Concrete och Whisper, är rektifierade och håller samma kalibrerade storlek, tillverkade för att ge full möjlighet att kombinera olika storlekar i samma läggning och behålla en jämn fogbredd. 

En foglinjering mellan golv och vägg ger ett genomtänkt designat utrymme. Hos BAUHAUS är det enkelt att välja bland ett brett sortiment i olika storlekar med hög grafisk variation för att få det mest naturliga resultatet. Varje look visar 30-40 olika mönsterbilder, full av detaljer och realiserade tack vare den bästa och mest avancerade italienska tekniken.

Fördelar med Keramik

MILJÖ
Innehåller ingen plast och är helt återvinningsbar

HYGIENISK
Förebygger bakterietillväxt och är väldigt enkelt att hålla ren

RESISTENT
Tål stora temperaturskillnader och starka kemikalier – idealiskt vid värmegolv

BRANDSÄKER
Ingen frisättning av giftiga ämnenvid brand

MÅNGSIDIGT ANVÄNDNINGSOMRÅDE
Lämplig för alla utrymmen

Vad är skillnaden?

KAKEL
Traditionellt kakel är avsett för inomhusbruk som väggbeklädnad då det inte är frostsäkert. Kakelplattor är glaserade med antingen en blank eller matt glasyr som gör en kakelklädd vägg lätt att hålla ren.

KLINKER
Klinker är slitstark och har låg vattenabsorption som kräver minimalt med underhåll. De har högre mekanisk och kemisk resistens än kakelplattor och används därför ofta på golv. Det finns även frostbeständiga nkvaliteter av klinker.

GRANITKERAMIK
Klinkerplattor med mycket låg vattenabsorption och hållfasthetsegenskaper kallas i Sverige granitkeramik, men har inget med naturstenen granit att göra. Granitkeramik kan läggas utomhus på ytor med kraftig gångtrafik och kan förses med ytstrukturer som ger halkdämpande effekt. Den höga slitageklassen gör materialet lämpligt i utrymmen med stor belastning, exempelvis i offentlig miljö.

Bra att tänka på när du ska välja klinker

1. Kolla plattans egenskaper

När du ska välja klinker är det mycket viktigt att plattan är anpassad för ändamålet. Kolla därför noggrant på förpackningens specifikationer, informationen på vår hemsida eller prata med personalen i ditt närmsta varuhus.

2. Kyla och värme

Vilka temperaturer golvet kommer att utsättas för spelar in vid valet av platta. Om du exempelvis ska installera golvvärme måste klinkerplattan vara anpassad för det. Ett klinkergolv som ska läggas utomhus måste bestå av en platta som är frostsäker om den ska kunna stå emot vinterns påfrestningar.

3. Har du golvbrunn?

 Tänk på att välja plattor som är mindre än 20 x 20 cm, för att kunna skapa ett bra fall in mot golvbrunnen. Alternativt kan du lägga mindre plattor runt själva golvbrunnen eller välja en väggnära golvbrunn från Unidrain som tillåter stora plattor på hela ­utrymmet.

4. Hur mycket behöver du?

På förpackningen anges hur många kvadratmeter som finns i varje kartong. Mät upp ytan som skall läggas och dela med förpackningens ytangivelse för att få fram rätt antal kartonger. Beroende på plattans storlek och utformningen på ytan som ska bekläs rekommenderas ett tillägg på 10-15% för spill som uppstår vid exempelvis kapningar av plattan. Större plattor kräver i regel mer spill än mindre plattor. För att gardera för senare skador eller behov att komplettera, lägg till en reserv på 1-2 kvadratmeter.

5. Kan du komplettera vid ett senare tillfälle?

Här är det viktigt att ta hänsyn till plattornas bränningskod. På den satta ytan, vägg eller golv, ska naturligtvis alla plattorna ha samma färgton eller nyans. Var därför noga med att alla förpackningarna tillhör samma brännkod, annars kan det skilja något i framförallt färgtonen. Bränningskoden står angiven på förpackningen. Detta är också skälet till att du ska köpa några extra kartonger som reserv – ett senare tillköp innebär risken att bränningskoden inte finna kvar i varuhuset! Lägg till en reserv på 1-2 m2.

 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto