Information angående Coronaviruset Covid-19

Steg 1

Det första man ska göra är att planera utsättningen av plingar och vilka avstånd de ska stå på (beroende på grovlek på ramen/bärlinan). Det är en fördel att använda justerbara balkskor till plintarna för att enkelt kunna få reglarna i lod.

Steg 2

Ta av lockbrädan på husfasaden för att komma ända in till panel där bärlinan ska skrivas fast i de bakomliggande reglarna. Om du har en murad fasad så borrar och pluggar du.

Steg 3

Sätt upp ramkonstruktionen till altanen. Var noga med när du vinklar upp första regeln så att hela ramverket blir rakt. Mät och märk ut 80 cm på ena regeln och 60 på den andra, en meter snett mellan märkena ger en vinkel som är 90 grader.

Steg 4

Justera höjden med hjälp de justerbara stolpjärnen till plintarna. Det ska vara lite lutning från husfasad för att vatten inte ska rinna mot huset.

Steg 5

Bygg staket till tralldäcket som fallskydd och och inramning. Minst 90 cm högt vid låg höjd och 110 vid högre höjd. Med hjälp av vattenpass ser du till att stolparna till staketet står lodrätt.

Steg 6

Skruva trallen som golv till altanen. Se till att det blir ca 2 cm överhäng vid kanterna. Börja i ytterkant och jobba inåt mot fasaden. Kontrollera att trallbrädorna läggs med den konvexa sidan uppåt så vattnet rinner av.

Tillbehör för trallbygget
Skruva & Borra
Kapa & Såga
Mäta
Beslag
Skruv utomhus

Produkter som skapar pricken över i:et
Pollare
Spotlights
Vindskydd
Utekrukor
Klätterväxter

Glöm inte underhållet
Trallunderhåll
Högtryckstvättar

25276+ nöjda kunder!

33898 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…