Företagare? Logga in eller bli företagskund här.
Varumärken

Vilken typ av trall letar du efter?

Några enkla steg för trallbygget

Steg 1

Det första man ska göra är att planera utsättningen av plintar och vilka avstånd de ska stå på (beroende på grovlek på ramen/bärlinan). Det är en fördel att använda justerbara balkskor till plintarna för att enkelt kunna få reglarna i lod.

Steg 2

Ta av lockbrädan på husfasaden för att komma ända in till panel där bärlinan ska skruvas fast i de bakomliggande reglarna. Om du har en murad fasad så borrar och pluggar du.

Steg 3

Sätt upp ramkonstruktionen till altanen. Var noga med när du vinklar upp första regeln så att hela ramverket blir rakt. Mät och märk ut 80 cm på ena regeln och 60 på den andra, en meter snett mellan märkena ger en vinkel som är 90 grader.

Steg 4

Justera höjden med hjälp av de justerbara stolpjärnen till plintarna. Det ska vara lite lutning från husfasad för att vatten inte ska rinna mot huset.

Steg 5

Bygg staket till tralldäcket som fallskydd och inramning. Minst 90 cm högt vid låg höjd och 110 vid högre höjd. Med hjälp av vattenpass ser du till att stolparna till staketet står lodrätt.

Steg 6

Skruva trallen som golv till altanen. Se till att det blir ca 2 cm överhäng vid kanterna. Börja i ytterkant och jobba inåt mot fasaden. Kontrollera att trallbrädorna läggs med den konvexa sidan uppåt så vattnet rinner av.

Tillbehör för trallbygget

Produkter som skapar pricken över i:et

Glöm inte underhållet
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto

Laddar…