Förvandla huset eller lägenheten till ett intelligent hem med ABB-free@home

Smart hem, på riktigt
ABB-free@home är ett innovativt hemautomationssystem med oändliga möjligheter till kreativ utformning. Hemautomationssystemet kan styra såväl belysning som solskydd, värme, vägguttag och elektrisk utrustning. Även ABB:s porttelefonisystem kan integreras, liksom Sonos-högtalare och Philips HUE. ABB-Free@home är systemet för dig som vill ha ett smart hem, på riktigt.

Du kan styra alla hemmets funktioner genom att trycka på en knapp eller genom automatisk hantering enligt ett tidsschema som är inställt efter solens upp- och nedgång, efter temperatur eller baserat på om någon är i närheten. Du kan även kombinera systemets olika funktionerna på många tänkbara sätt. Systemet styrs via tryckknappar eller en väggmonterad touchskärm. Systemet kan också styras via datorn eller med en app i mobilen eller surfplattan. Bekvämt, tryggt och energieffektivt.

Installationen av ABB-free@home är så flexibel som det bara går. Systemet konfigureras och styrs via en app, och sensorer, aktorer och sensor-/aktorenheter kan både vara trådbundna eller trådlösa.


Investering som gör ditt hus unikt

Energieffektivt

Smart styrning av belysning och elektronisk utrustning gör att energiförbrukningen minskas. ABB-free@home kan minska värmen i huset när ingen är där och öka den igen lagom tills du kommer hem. En rörelsevakt kan se till att belysningen är tänd bara då det befinner sig någon i rummet. Via Geofencing kan systemet känna av när hela familjen lämnat hemmet och aktiverar då ett energibesparande bortaläge. 

Flexibelt i funktion och design

Du kan anpassa alla funktioner helt efter dina behov. Inställningarna är enkla att ändra via appen. Det gör att du kan ändra ABB-free@home när livet och hemmet förändras.

Du kan även välja utseende på knapparna själv, det finns flera serier och färger att välja mellan. Alla sensorer är gjorda för att passa överallt och du kan byta utseendet på knapparna även efter den initiala installationen är utförd. Knapparna är kompatibla med andra produkter från ABB som till exempel vägg-, radio- och datauttag. 

Säkert

Med ABB-free@home kan du skapa scenarier som hemma-/bortaläge, som gör att all önskad utrustning slås på eller av. Systemet kommer ihåg dina levnadsmönster och kan spela upp dem då du t.ex. är på semester. Vid ett inbrott tänds alla lampor i hemmet. Allt för att värna om säkerheten i och av ditt hem. Kommunikationen mellan enheterna i systemet och molnet krypteras med TLS och obruten kryptering. Det gör att du inte behöver oroa dig när du skickar och tar emot data via internet.

Användarvänligt

I ABB-free@home samlas alla praktiska funktioner för hemautomation i ett enda system som är enkelt att använda. Du kan styra hela hemmet med knappar, touchskärmar, mobilen, surfplattan eller datorn. Det är väldigt enkelt att ställa in olika scenarier som är anpassade efter humör eller situation. Det går smidigt att komma åt systemet från hela världen via molntjänsten MyBuildings portal. Med tjänsten kan du styra och hålla koll på ditt hem oavsett var i världen du befinner dig.

Gör vardagen enklare med ABB-free@home

Belysning och ljud
 • Tänd, släck och reglera belysningen.
 • Förbestämda värden för dimring.
 • Belysningsscenarier som är enkla att justera. Styr belysningsgrupper.
 • Styr belysningen baserat på rörelser.
 • Integrering med Philips Hue-ljuskällor.
 • Integrering med Sonos-högtalare.

Värme och luftkonditionering
 • Hantera värme med utgångspunkt i särskilda behov eller vardagsrutiner.
 • Styr vattenburna och elektriska element och golvvärme.
 • Eco-läge.
 • Ökad bekvämlighet med fullständig
  integrering med scenarier.
 • Automatisk avaktivering då ett fönster öppnas.

Solskydd
 • Styr markiser, solskydd, jalusier och rullgardiner.
 • Övervaka status på till exempel fönster och dörrar.
 • Styr enskilda solskydd eller grupper av solskydd.
 • Integrering med olika scenarier.
  Skydd mot oväder, regn och vind med en väderstation.
 • Inbyggt astrour som följer ett fast tidsschema eller solens upp- och nedgång.

Säkerhet  
 • Enkel statusvisning av t.ex. vägguttag, fönster och dörrar.
 • Pushmeddelanden till mobila enheter.
 • Rörelsedetektering.
 • Känn dig trygg hela tiden. Närvarosimuleringen i ABB-free@home registrerar aktiviteterna under en vecka. Det innebär att systemet själv kan tända och släcka lamporna enligt dina vardagsmönster även när du är borta. 

Scenarier och fjärrstyrning
 • Kontrollera statusen för lampor, fönster och solskydd. Du kan starta värmen i huset när du går från jobbet så att det är varmt och skönt när du kommer hem.
 • Med hjälp av appen kan du sätta ihop de funktioner du vill ha. Du kan starta ett helt scenario med en enda knapptryckning på väggknappen, datorn, mobilen eller surfplattan. På bara några sekunder kan du omvandla vardagsrummet utifrån den aktuella situationen, till exempel vid en middagsbjudning eller ha en lugn hemmakväll.

Röststyrning
 • Du kan även styra ABB-free@home med röstkommandon. Det är lätt – du behöver inte lära dig några specialkommandon eller hålla på med krångliga konfigurationer. Som användare interagerar du med systemet på ett intuitivt sätt, som om du pratade med en annan person. Observera att i nuläget finns röststyrningen endast på engelska. Röststyrningen kan även ske via integrering med Amazon Alexa.

Redo att förvandla huset till ett smart hem?

Kom igång med startpaketet

Med startpaketet från ABB-free@home kommer du enkelt igång med att automatisera ditt hem. Du kommer kunna styra fyra lampor. Två lampor med på-/avfunktion samt två lampor med en dimmerfunktion. Startpaketet kan byggas på med exempelvis styrning av lampor, markiser, element och golvvärme. Du kan enkelt skapa scenarier som exempelvis "middagsläge" eller "hemma-/bortaläge" och anpassa systemet efter dina behov och önskemål.

Hur installeras ABB-free@home?

ABB-free@home behöver initialt installeras och konfigureras av en elinstallatör.
Efter det kan du sedan själv göra justeringar med att till exempel skapa scenarier, logiska funktioner eller välja vilken tryckknapp som ska styra vad. Systemet konfigureras och styrs via en app. Efter installation kan du kan anpassa alla  systemets funktioner helt efter dina behov. Inställningarna är enkla att ändra via appen. Det gör att du kan ändra ABB-free@home när livet och hemmet förändras. 

Komplettera startpaketet med tillvalspaket som utökar möjligheterna
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto

Laddar…