Just nu: Beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.

Skötsel av grillgaller

Det är lätt att ta grillgallren i din grill för givet. När allt kommer omkring, ligger de bara i grillen, år ut och år in. De tar stryk, utsätts för extrem värme, fukt, fett och matrester. Många skrapar eller borstar av gallren om när de märker att det samlats för mycket smuts och behandlar dem inte alls med samma hänsyn som vi gör med våra kastruller och stekpannor. Men egentligen behöver grillgaller precis lika mycket vård som alla andra matlagningskärl för att de ska vara hygieniska och presterande i många år framöver.

Rengöring

Du behöver inte göra rent grillen efter varje gång du grillat. Det gör du smidigast före nästa gång du ska grilla. Börja med att förvärma din grill med locket stängt. Detta bränner bort smuts och matrester och förvandlar det till aska, som är enkelt att borsta av. Om du inte förvärmer och bränner ur grillen, utan endast borstar av gallren kommer du smeta runt fett och smuts och det kommer fasta i din grillborste, vilket också gör att du kommer behöva byta ut din grillborste oftare.

När du borstar av gallren, tänk på att vara lugn och metodisk, du ska rengöra gallren, inte repa och förstöra de. För borsten längs med gallren horisontellt, fram ifrån till bak och upprepa.

Olja in

Efter att du rengjort grillgallren (bränt ur och borstat av) och innan du grillar, bör du applicera ett generöst lager olja på dina galler. Detta hjälper till att skapa en skyddande barriären, men det kommer också att förhindra att mat fastnar.

Tänk också på vilken typ av olja du använder. Olika oljor har olika rykpunkter. Oljans rykpunkt avgör vid vilken temperatur den kommer börja ryka. Desto högre rykpunkt en olja har, desto längre stannar de på gallren.

Att olja in gallren är särskilt viktigt om du har galler av gjutjärn, desto mer oljan bakas in och du vårdar de, kommer gjutjärnet få en patina som gör att gallren ser svartglansiga ut och skyddar de mot rost.

Om du tar för vana att regelbundet olja in, bränna av och städa ur din grill, kommer dina galler inte bara att se toppen ut, de kommer prestera därefter, i många år framöver. Tänk även på att behandla dina andra produkter i gjutjärn, så som stekplatta, wok och grytor, på samma sätt.

Tillverkade med stolthet i Nordamerika

Vi är ett stolt familjeföretag som funnits sedan 1906. Med över 30 års erfarenhet av att tillverka högkvalitativa gasolgrillar och
att upprätthålla lager av äkta Broil King® reservdelar kan du lita på att vi finns där om du behöver oss.

Våra gasolgrillar tillverkas i nordamerikanska fabriker i Huntington Indiana, Dickson Tennessee och Waterloo Ontario.
Våra grillkomponenter köps in företrädesvis från nordamerikanska leverantörer när det är möjligt, men inkluderar även vissa globalt inköpta komponenter.
Grillboxar, stålvagnar/skåp, sidobord och många andra komponenter är alla tillverkade av våra duktiga medarbetare i Nordamerika av kvalitativt nordamerikanskt stål.

Broil Kings/Onward Manufacturing Company´s tillverkningsprocess är helt integrerad med egen design och konstruktion,
tillverkning av verktyg, stansning och svetsning av metalldelar, pulverlackering, porslinsemaljering, formsprutning,
gjutningar i aluminium, slutmontering och förpackning samt distribution.
Vi är inte bara montörer, vi är hängivna genom hela processen för att säkerställa kvalitén från början till slut.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto