Information angående Coronaviruset Covid-19
Privat
Företag
Varumärken
Privat
Företag
Favoriter

Rökflis skapar enastående resultat


Att använda rök från glödande trä för att förhöja grillade måltider kan verka som en överkurs i modern matlagning men många kulturer har i århundraden använt rök för att bevara och ge smak till kött. Tänk på̊ rökning som ett annat sätt att krydda dina grillade favoriter. Precis som all smaksättning, är det viktigt att balansera det med befintliga smaker från marinader, kryddor och köttet i sig självt.
 
Rökning kan ge smak till mat, grillad i såväl gasol- som kolgrillar och självklart i en mer specialiserad kolrök. Precis som kryddor, ger olika träslag olika mycket smak - från den intensiva, kryddiga smaken av mesquite och hickory, till söta och doftande smaker av äpple och körsbär. Om du aldrig har rökt något förut, överdriv inte - börja med en liten mängd flis (ca. 1 dl), blötlägg dem i en halvtimme och lägg dem sedan i en röklåda i rostfritt stål eller gjutjärn. En röklåda styr luftflödet för bästa rökeffekt och stänger inne askan som gör att din grill hålls ren. Mildare smaker som äpple och körsbär är ett bra sätt att börja med.
 
Där det finns rök, finns det eld? Det är mycket viktigt att din flis faktiskt inte tar eld - röken från brinnande flis är mycket bitter och frän och ger en obehaglig smak på̊ maten. Plötslig ökningen av temperaturen kan också̊ påverka det totala matlagningsresultatet.
 
Att blötlägga flisen och att kontrollera tillagningstemperaturen är viktigt när man använder flis, speciellt på en gasolgrill. Att styra luftflödet på en kolgrill är nyckeln till både temperatur och rökeffekt - och det går lättare och lättare med lite erfarenhet.
 
När du känner dig bekväm med mängden flis som krävs för en angenäm röksmak, experimentera gärna med olika smaker av flis och även blandningar av olika smaker. Många världsberömda grillrestauranger använder blandningar - prova äpple och hickory eller körsbär och al tillsammans för en söt och rökig upplevelse.
 
För långsam grillning under lång tid, är träbitar ett bra komplement till din kolgrill - stora bitar av lövträd har en längre glöd- och röktid och passar bra med stora grillkolsbitar för att åstadkomma en äkta Southern barbecue-klassiker.

Tillverkade med stolthet i Nordamerika

Vi är ett stolt familjeföretag som funnits sedan 1906. Med över 30 års erfarenhet av att tillverka högkvalitativa gasolgrillar och
att upprätthålla lager av äkta Broil King® reservdelar kan du lita på att vi finns där om du behöver oss.

Våra gasolgrillar tillverkas i nordamerikanska fabriker i Huntington Indiana, Dickson Tennessee och Waterloo Ontario.
Våra grillkomponenter köps in företrädesvis från nordamerikanska leverantörer när det är möjligt, men inkluderar även vissa globalt inköpta komponenter.
Grillboxar, stålvagnar/skåp, sidobord och många andra komponenter är alla tillverkade av våra duktiga medarbetare i Nordamerika av kvalitativt nordamerikanskt stål.

Broil Kings/Onward Manufacturing Company´s tillverkningsprocess är helt integrerad med egen design och konstruktion,
tillverkning av verktyg, stansning och svetsning av metalldelar, pulverlackering, porslinsemaljering, formsprutning,
gjutningar i aluminium, slutmontering och förpackning samt distribution.
Vi är inte bara montörer, vi är hängivna genom hela processen för att säkerställa kvalitén från början till slut.
Vårda din grill
Grillredskap och set
Rökning
Grill- och stekplattor
Kött
Pizza
Fågel
Wok
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 21 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Laddar…