PrivatFöretag
Varumärken
PrivatFöretag
Favoriter

RÖDFÄRG
Falu Vapen Rödfärg, den traditionella slamfärgen i Falu Röd och Svart kulör, är gjord på linolja, mjöl, järnvitriol och järnoxidpigment. Färgen är avsedd för målning på nytt virke eller virke tidigare målat med slamfärg. Virket som målas ska ha en yta motsvarande ohyvlat trä. Färgen är kokad som traditionell slamfärg skall vara men saknar de tungmetaller som kan följa med när jordpigment används. Falu Vapen Rödfärg är registrerad i BASTA-systemet vilket innebär att produkten klarar BASTA-kriterierna avseende miljö- och hälsofarliga egenskaper.

SLAMFÄRG
Falu Vapen Slamfärg är gjord på linolja men är inte kokad med mjöl vilket gör att vi kan tillverka den i fler kulörer. Färgen är avsedd för målning på nytt virke eller virke tidigare målat med slamfärg. Virket som målas ska ha en yta motsvarande ohyvlat trä. Tänk på att slamfärg ska målas i tunna skikt och att underarbetet är viktigt vid kulörbyte på fasaden, givetvis även den registrerad i BASTA systemet

FALU FASAD
Falu Fasad är en modern alkydoljeburen emulsionsfärg och har egenskaper som en traditionell slamfärg. Den är matt och lättstruken och bildar ingen tät färgfilm. FALU FASAD fäster däremot på hyvlat virke, håller längre och färgar inte av som traditionell Rödfärg och den går även att måla över tidigare målade slamfärgsytor. Självklart registrerad även den i BASTA systemet.
Rödfärg
Slamfärg
Falu Fasad

Falu Vapen Färg AB

Falu Vapen Färg AB bildades redan 1926 i Hosjö utanför Falun. Affärsidén bygger sedan dess på en gammal Svensk tradition att tillverka Färger som andas, det betyder att färgen ger inga täta färgskikt utan att fukten kan vandra genom färgfilmen. 

Fördelarna är flera men utöver att virket kan andas skapar det “mindre arbete till lägre kostnad”! Med våra färger räcker det oftast (beroende på kulör) att måla 2 ggr på nytt virke och efter 5–8 år bättringsmåla med en strykning. Förarbetet består av att borsta bort lös och gammal färg dvs. ingen tidskrävande skrapning och/eller nya grundfärger behövs.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 21 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Laddar…