Missa inte våra medlemskvällar! Klicka här för att se när turnén kommer till ditt varuhus och få ett smakprov på våra aktiviteter.

Skandinavisk design på vägg och i tak

När vacker interiör och hållbara material harmoniserar tillsammans. Fibrotechs akustikpaneler ger inte bara ditt hem en touch av skandivavisk design utan har också en annan väldigt viktig funktion i hem och andra lokaler idag, nämligen dämpning av akustiken.

Akustikpanelerna är uppbyggda av en kärna av MDF och en yta av äkta träfaner. Detta sitter sedan på en svart formstabil akustikfilt.

Tillsammans skapar ribbpanelerna ett harmoniskt och varmt mönster med optimala förutsättningar för montering på vägg och tak. Ta med naturen in i ditt hem! Det är verkligen känslan man får med Fibrotechs ribbpaneler oavsett om man föredrar en mörkare eller ljusare nyans.

Montering

Du behöver Fibrotech montagelim och/eller skruv. Förutom det behövs limpistol, vattenpass, skruvdragare och tumstock. Eventuellt cirkelsåg om panelerna skall kapas på kortsida. Använd också gärna handskar vid montering.

1. Besluta om vilken riktning panelerna skall sitta på. Behövs panelerna kapas så görs det lättast med en finbladig cirkelsåg från baksidan av panelen. Förbered genom att mäta hela ytan och planera för hur den första panelen skall monteras för att få ett fint avslut med den sista panelen.

2. Panelerna kan antingen limmas eller skruvas på vägg/tak alternativt kombineras. Vid användning av lim: Punktlimma panelen på baksidan. Tryck mot vägg. Räkna med en halv tub åtgång per panel.

3. Vid montering med skruvar monteras panelen på vägg eller i tak genom att fästa Fibrotechs skruv i akustikfilten mellan ribborna. 15st skruvar per panel rekommenderas. Använd alltid ett vattenpass för att se till att ribbpaneler monteras rakt.

Varför Fibrotech?

Våra akustikpaneler har flertalet fördelar både för mindre hem och större offentliga lokaler

  • Förbättrad akustik
  • Effektivt brandskydd
  • Bra kvalitet
  • Hälsosamt inomhusklimat
  • Hållbar design
  • FSC-certifierat

Allt trämaterial är FSC-certifierat. Därför vet du att ditt val av tak/vägg är miljövänligt. FSC är en internationell certifiering för hållbart skogsbruk. Allt trä kommer alltså från skogar som hanteras hållbart. FSC märkningen är också ett bevis på ett bra samarbete med lokalbefolkning och ekonomiska aspekter till alla människor involverade i processen.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto