Just nu: Beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.

Har luften gått ur dig?
Fyll på med ny. Dålig eller otillräcklig ventilation kan orsaka trötthet,huvudvärk,minskad koncentrationsförmåga och produktivitet. Ett hälsosamt och bra inomhusklimat är därför viktigt för att du och bostaden ska fungera optimalt i vardagen. Med en rumsventilator får du ren och frisk luft i separata rum. Rumsventilatorn ger inte bara ett bättre inneklimat - den sparar energi genom värmeåtervinning också. Smart eller hur?

Fördelar med balanserad ventilation i separata rum
• Ger ett hälsosamt inomhusklimat med god komfort
• Värmeåtervinning upp till ca 80%
• Tillför bostaden ren, filtrerad och tempererad friskluft
• Enkel att montera i befintliga bostäder

Roomie Dual WiFi
Ger kontinuerlig balanserad ventilation med värmeåtervinning. Integrerad WiFi för kommunikation mellan flera enheter och till app.

Roomie One WiFi
Balanserad ventilation med värmeåtervinning. För parvis installation i större rum.** Trådlös kommunikation mellan enheter via integrerad WiFi ger enkel installation och drift.
** Angivna värden gäller vid installation av två rumsventilatorer

Bättre inomhusklimat
Vi tillbringar ständigt mer tid inomhus. Hela 90 procent av dygnets timmar. Ett hälsosamt och bra inomhusklimat är viktigt för att vi ska fungera optimalt i vardagen. Är inomhusklimatet dåligt, riskerar vi att utveckla farliga luftvägssjukdomar och andra hälsoproblem, som på sikt minskar livskvaliteten. Många människor har luftvägsrelaterade sjukdomar som ofta orsakats av dålig inomhusluft. Flexit har därför utvecklat bra och energieffektiva ventilationslösningar för hela hemmet.

Balanserad ventilation med värmeåtervinning (FTX)
Balanserad ventilation, FTX, säkrar ett bra inomhusklimat i alla rum, året runt. Ren, filtrerad och frisk luft tillförs bostaden och den förbrukade inomhusluften avlägsnas. Luften inne blir ren, frisk, och ger god komfort. I tillägg spar du energi, då värmen i ventilationsluften återvinns. Värmeåtervinningen gör att den friska luften blir tempererad, och man slipper kalldrag under den kalla årstiden.

Rumsventilator - Balanserad ventilation i separata rum
Med Flexit rumsventilatorer får du balanserad ventilation med värmeåtervinning i separata rum. Detta ger ett hälsosamt inomhusklimat och ökad komfort. Rumsventilatorerna är en alternativ lösning i befintliga bostäder där det inte finns möjlighet att installera kanaler och koppla in ett komplett ventilationssystem. Flexit rumsventilatorer kan installeras separat, parvis eller flera i serie. Modern styrning gör det enkelt att reglera en eller flera rumsventilatorer. Exempel på lämpliga rumstyper i både bostäder och sommarstugor är: vardagsrum, allrum, kontor, kök, förråd, garage och toalett.

Tips och råd för olika rumstyper

Rummen i en bostad har olika funktion, och behovet av ventilation kommer att variera. Ett större rum kräver mer ventilation än ett mindre rum. Ett rum där många männinskor vistas samtidigt, kräver också mer ventilation. I rum som kräver mer ventilation, dvs större luftflöde, än vad en rumsventilator har kapacitet till, används två eller flera rumsventilatorer. Parvis installation ger större kapacitet och luftcirkulation.

I rum där det är många människor närvarande eller det är extra hög produktion av fukt eller lukt, rekommenderar vi att du väljer en rumsventilator som har flera hastighetssteg för att säkerställa möjligheten att öka ventilation i rummet.

Rumsventilatorerna har olika styrning. Några av rumsventiltorerna kan t.ex. styras med app via telefon eller surfplatta. Vill man installera rumsventilatorer i stora delar av bostaden bör man alternativt värdera ett komplett balanserat ventilationssystem, som är den optimala lösningen för bostaden.

Rumsventilator i kombination med existerande ventilationslösningar

Innan du installerar en rumsventilator måste du veta vilken typ av ventilation du har sedan tidigare. Flexit rumsventilatorer ger utmärkt uppgradering i befintliga bostäder, där man har dålig eller ingen ventilation sedan tidigare. Rumsventilatorerna ger filtrerad och tempererad frisk luft, samtidigt som värmen återvinns.

Äldre lösningar med naturlig ventilation eller frånluftssystem ger förutom stor värmeförlust, även kalldrag och ofiltrerad tilluft. Installation av rumsventilatorer ger därför en avsevärd förbättring i förhållande till sådana lösningar.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto