Just nu: Beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.

Bättre inneklimat
Tips och råd för ett bättre inneklimat.

Orsaker till dåligt inomhusklimat

Det finns många olika orsaker till förorening som bidrar till dåligt inomhusklimat. Dåligt inomhusklimat är ett problem för många. Ett sunt och bra inomhusklimat är viktigt för att vi ska fungera optimalt i vardagen. Är inomhusklimatet dåligt, riskerar vi att utveckla farliga luftvägssjukdomar och andra hälsoproblem, som på sikt minskar livskvaliteten. Många människor har luftvägsrelaterade sjukdomar som ofta orsakats av dålig inomhusluft.

10 tecken på ett dåligt inomhusklimat

- Irritation i ögon och hals
- Torr hud och torra slemhinnor
- Hudrodnad och utslag
- Trötthet, huvudvärk och oföretagsamhet
- Luftvägsinfektioner och hosta
- Heshet och nysningar
- Illamående och yrsel
- Överkänslighet och allergiska reaktioner
- Invändig kondens på fönster
- Illaluktande och obehagliga lukter

Skapa ett bättre inneklimat
90% av vår tid tillbringar vi inomhus. Därför är det så viktigt med ett bra inneklimat. Vi tillbringar allt mer tid inomhus, i snitt 90 procent av vår tid. Därför är det så klart viktigt med ett bra inneklimat. Ett sunt och bra inomhusklimat är viktigt för att både vi och bostaden ska må bra. Är inomhusklimatet dåligt, riskerar vi att utveckla farliga luftvägssjukdomar och andra hälsoproblem.

I äldre bostäder som renoveras görs ofta energibesparande åtgärder som t.ex. byte av fönster, tilläggsisolering och byte av värmekälla. Det får ofta stor påverkan på inomhusklimatet och en översyn av ventilationen är i de allra flesta fall direkt nödvändig.

Nybyggda hus är täta och välisolerade, för att spara energi samt förhindra värmeförluster.
Samtidigt ställer byggföreskrifterna krav på en energieffektiv ventilation i bostaden. För att säkerställa detta krävs energieffektiva ventilationslösningar som tillför ren och frisk luft, avlägsnar använd och förorenad luft samt återvinner värmen. Flexit har utvecklat smarta och energieffektiva ventilationslösningar för hela hemmet, oavsett om du renoverar eller bygger nytt.

Smarta val, lönsamhet och ekonomi
Investera för din hälsa, ditt boende och din plånbok. Att satsa på en ventilationslösning från Flexit är smart på flera sätt. Det ger ett bättre inneklimat, där både du och huset kommer att må bättre, och det kan till och med vara lönsamt.

Vi tillbringar ca 90 % av vår tid inomhus och ofta är luften sämre inomhus än utomhus.
Att alla mår bra av frisk luft vet vi ju, men förvånansvärt många prioriterar annat vid t.ex. en renovering.

Det finns lite olika sätt att ventilera en bostad; Självdrag (S). Mekanisk frånluftsventilation (F), eller balanserad ventilation med värmeåtervinning (FTX).


Smarta val
Friskare liv och friskare hus med bra ventilation, javisst men hur kan det vara lönsamt att ventilera?
Genom att uppgradera självdrag eller mekanisk ventilation till balanserad ventilation med värmeåtervinning, kommer du från dag ett att sänka dina uppvärmningskostnader och på köpet få ett bättre inneklimat.

Tänk på att det krävs anmälan till byggnadsnämnden för installation eller vid en väsentlig förändring av en anordning för ventilation.

En annan smart lösning är att installera rumsventilatorer. Förenklat uttryckt så är en rumsventilator ett litet ventilationsaggregat med värmeåtervinning för separata rum. Denna lösning är perfekt som uppgradering av självdrag eller mekanisk ventilation, men även som komplement vid t.ex. tillbyggnad. Andra bra exempel där rumsventilatorer ger bra ventilation är Attefallshus, friggebod, gäststuga och fritidshus.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto