Just nu: Beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.

För ungas psykiska hälsa
I maj 2021 inledde BAUHAUS ett samarbete med Avicii Arena för att tillsammans med Stockholm Live, Trygg-Hansa och Tim Bergling Foundation uppmärksamma frågan om psykisk hälsa.

Om samarbetet Avicii Arena
Den 19 maj 2021 bytte "Globen" namn och Avicii Arena grundades. Avicii Arena är ett unikt samarbete mellan stiftelsen Tim Bergling Foundation, Stockholm Live, Bauhaus och Trygg-Hansa och i syfte att förebygga psykisk ohälsa bland unga i Sverige. Samarbetet är långsiktigt och parterna driver, tillsammans och var för sig, initiativ och projekt inom skolvärlden, idrottsvärlden och projekt för att öka kännedomen och kunskapen om psykisk ohälsa bland unga. Avicii Arena utgör en mötesplats, plattform och megafon för en av vår tids viktigaste samhällsfrågor - psykisk ohälsa bland unga.

Podcast: Laget & Jaget
Med Petter, Daniel & Caroline

För många är rörelse en nyckel till att må bra. Samtidigt ser vi en oroande trend där den psykiska ohälsan bland unga ökar, vilket även gäller inom idrottsvärlden.
Tillsammans med Avicii Arena gräver därför Petter Askergren djupare i hur vårt mående fungerar, hur sambandet med idrotten ser ut och viktigast av allt — vilken hjälp som finns att få om man inte mår bra.

Podden gästas av Daniel Ekvall, Svenska fotbollsförbundets idrottspsykologiska rådgivare och Caroline Jönsson, före detta landslagsmålvakt och numera psykolog. Tillsammans djupdyker de i begreppet psykisk ohälsa, vad som händer i kroppen när vi mår dåligt och var gränsen går mellan att må dåligt och att lida av psykisk ohälsa.

Podden gästas av Daniel Ekvall, Svenska fotbollsförbundets idrottspsykologiska rådgivare och Caroline Jönsson, före detta landslagsmålvakt och numera psykolog. Tillsammans djupdyker de i begreppet psykisk ohälsa, vad som händer i kroppen när vi mår dåligt och var gränsen går mellan att må dåligt och att lida av psykisk ohälsa.

BAUHAUS Sportklubb

Ju mer vi lär oss när vi lyssnar på våra ungdomar så inser vi att den fysiska rörelsen tillsammans med gemenskap är två avgörande komponenter i våra ungas psykiska hälsa. Därför har vi valt att starta en sportklubb som skall främja psykisk hälsa bland våra ungdomar genom aktiv rörelse.

BAUHAUS Sportklubb har samarbeten med olika världsidrottare, för att inspirera men också för att du som medlem ska få bra tips och råd kring din träning.

BAUHAUS Sportklubb är med i Skidförbundet, Friidrottsförbundet, Triathlonförbundet och Cykelförbundet. Ditt medlemskap gäller för samtliga idrottsgrenar inom BAUHAUS Sportklubb. Det gör att du kan tävla i dessa sporter genom att bli medlem. I tex Vasaloppet krävs en skidklubb för att få delta, vilket du alltså uppfyller som medlem i BAUHAUS Sportklubb.

bauhaussportklubb.com

Om vårt arbete mot psykisk ohälsa

"BAUHAUS har en viktig roll i arbetet mot psykisk ohälsa, både som arbetsplats med många unga samt ett stort engagemang inom idrottsrörelsen. BAUHAUS vill påverka, inspirera och ställa krav på idrottsklubbarna att sätta de ungas psykiska hälsa i centrum. Föreningar och ledare ska ge unga idrottare rätt förutsättningar att må bra med fokus på minskad press och mer glädje genom idrotten."

Johan Saxne
Marknadsdirektör BAUHAUS – Sverige och Norge

 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto