Företagskund? Ansök eller logga in här!

Är du i behov av större förvaringsytor hemma, eller kanske ett gästrum?
En friggebod ger ett extra rum på tomten samtidigt som du inte behöver ansöka om bygglov.

Brett användningsområde
En friggebod brukar vanligtvis användas antingen till förvaring av exempelvis trädgårdsmöbler, vinterdäck och ved, eller till ett extra rum i form av en lekstuga, verkstad eller övernattning.

Skräddarsydda modeller
Det finns en uppsjö av olika prisvärda modeller att välja bland. Var och en har anpassats till sitt respektive användningsområde och levereras vanligtvis som en komplett byggsats. En nyhet i årets sortiment är att det även finns två olika stommar med golvbjälklag, reglade väggar och takstolar. Dessa stommar har kraftigare dimensioner än byggsatserna och är förberedda att isolera. Dessutom får du själv skapa din personliga stil på friggeboden genom att utse lämplig modell på dörr, fönster, panel och takbeklädnad.

Leverans till din tomt
Friggeboden kan levereras tryggt och smidigt till din tomt. Priser för hemleverans hittar du på BAUHAUS.se eller i närmaste varuhus.

Tillbehör i toppklass
För att din friggebod ska bli komplett kan du behöva en del tillbehör så som exempelvis färg, takplåt, hyllor, redskapskrokar, mattor med mera. Alla tänkbara tillbehör hittar du i ditt varuhus och på BAUHAUS.se.

Vad definierar en friggebod och vad krävs för att få uppföra en sådan på sin tomt?

En friggebod är en fristående komplementbyggnad som mäter 15 kvadratmeter eller mindre. Du får vanligtvis bygga en friggebod på din tomt utan att ansöka om bygglov. Däremot kan du behöva göra en anmälan till byggnadsnämnden och få ett godkännande av grannarna om du bygger nära tomtgränsen. Vilka regler som gäller för just din kommun kan du se på kommunens hemsida.

Vad behöver man ha för kunskap och verktyg för att bygga ihop BAUHAUS friggebodar?

Det räcker i regel med att du klarar av att följa byggbeskrivningar för till exempelvis möbler för att kunna bygga ihop en friggebod. De viktigaste verktygen är skruvdragare, hammare, gummiklubba och vattenpass. Enklast och roligast blir det om man är två som hjälps åt, främst med de långa delarna. Det brukar ta en dag att bygga ihop en friggebod om man är två.

Är det något särskilt man behöver göra innan man börjar bygga?

Ja, du behöver ordna en stadig grund som friggeboden ska stå på. Personalen i ditt varuhus kan ge tips och råd kring hur du bygger en grund utifrån förutsättningarna på din tomt.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto