Företagare? Logga in eller bli företagskund här.

Har du tröttnat på dina utemöbler? Måla om!

Att måla om utemöbler är ett perfekt sätt att förnya utan att behöva köpa nytt! Slitna möbler får enkelt ett nytt liv tack vare Beckers. Det är inte alltid utemöblerna ser så fräscha ut när de plockas fram efter vintern och avskavda soffor och fåtöljer känns inte lockande att slå sig ner i en lat och härlig sommardag. Men istället för att köpa nya och dyra möbler, måla om! 

Trä påverkas av fukt och solens UV-strålar samt spricker av torka. Genom regelbunden behandling kan dina trämöbler klara sig längre. Tålamod, noggrannhet, riktiga verktyg och ett ordentligt underarbete lägger grunden för ett lyckat resultat. Läs först noga igenom bruksanvisningen på produktfaktabladet och följ sedan arbetsrådet nedan.

Tips!
- Underlaget ska vara torrt vid målning, max 16% fuktkvot före behandling. Detta gäller även nytt tryckimpregnerat trä, som kan behöva stå minst en säsong före behandling.
- Måla inte när det är fuktigt, när det finns risk för regn eller i direkt solljus.

Steg 1: Tvätta
Skölj av trädgårdsmöbeln med kallt vatten och lägg sedan på Utomhustvätt utspädd enligt rekommendation på förpackningen. Applicera med svamp eller borste. Låt medlet verka ca 15 minuter. Skölj sedan med rikligt med vatten. Ha inte för högt tryck om du använder högtrycksspruta då det kan skada träet.

Om det finns alger och mögel på träet bör du lägga på ett Alg- och Mögelmedel också. Medlet behöver inte sköljas bort men tänk på att följa instruktionerna på produktdatabladet.

Steg 2: Skrapa och slipa
Borsta, skrapa och slipa ytan som ska behandlas Skrapa bort all färg som sitter löst och flagar. Är färgen sprucken, tjock och allmänt sliten rekommenderar vi att du tar bort all gammal färg med färgborttagning och skrapa.

Trä som blivit uppruggat av skrapningen måste slipas. Detsamma gäller hårda och blanka färger, så att den nya färgen fäster ordentligt. Damma av ytorna och se till att allt är torrt innan du börjar måla.

Steg 3: Olja och grundmåla
Använd grundolja på skarvar och ändträ, torka bort överflödig olja efter cirka 30 minuter. Grundmåla sedan ytorna med Trägrund.

Steg 4: Måla
Måla sedan med Fönsterfärg, stryk på rikligt med färg uppifrån och ner.
Var noga vid skarvar och ändträ. Låt färgen torka ordentligt innan du stryker på det andra lagret, följ alltid rekommendationerna på produktdatabladet.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto