Passa på att fynda utemöbler, växthus, spabad och mycket mer i vår stora utförsäljning. Se alla erbjudanden här!
Varumärken
Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto

En vanlig fråga är vilket system man ska välja: ett med elektrisk värmekabel eller vattenburet med rör? Det beror såklart på förutsättningar för just ditt hem och vilka krav du har på golvvärmeanläggningen. Tänk på detta innan du tar ställning till vilket som passar dig bäst.
Om hela huset ska värmas används vanligtvis vattenburen golvvärme, medan det i enskilda rum är bäst att använda elburen golvvärme. Vattenburen golvvärme är att föredra på större ytor då det har en lägre driftskostnad jämfört om man väljer elburen golvvärme.

Det finns två typer av golvvärme – vattenburen och elektrisk. För hela hus eller på stora ytor är vattenburen golvvärme ett långsiktigt och hållbart alternativ när golvvärme ska läggas på en större yta eller vara den primära värmekällan.

Vattenburen golvvärme kan innebära en något dyrare installationskostnad men har istället lägre driftskostnad och passar till alla värmekällor. Det ger dig möjlighet att välja energikälla efter energipris och miljöpåverkan. Vattenburet har även betydligt längre livslängd. Ytterligare en fördel med vattenburet är att den har lägre temperatur vilket gör att du kan välja det till rum med parkett och massiva trägolv som annars kan spricka av för hög värme.

Elektrisk golvvärme brukar generellt rekommenderas för mindre ytor och i utrymmen där man vill ha värme året om, t ex badrum. Denna möjlighet finns även för vattenburen golvvärme genom en så kallad el-shunt. Elburen golvvärme får du inte lägga själv, det ska göras av en auktoriserad elektriker.

Fördelar med golvvärme

Med elektrisk golvvärme får du en värmekälla som fördelar värmen effektivt. Det är varmast vid golvet och några grader svalare i huvudhöjd, precis så som vi människor mår som bäst av.

Jämfört med radiatorer så syns inte golvvärmen och du kan möblera helt fritt utan att tänka på att du kan blockera din värmekälla. Dessutom får du en bättre inomhusmiljö då färre dammpartiklar virvlar runt, vilket är extra viktigt för dig med allergi. Torra golv utgör heller ingen grogrund för tillväxt av kvalster och andra allergiframkallande organismer.

Med golvvärme får du torra golv snabbt, vilket är praktiskt i både hallen och badrummet.

Golvvärme efter varumärke

Här hittar du mer information kring de VVS- & badrumstjänster som går att beställa via Montageservice
%encoded%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%encoded%
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 21 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Laddar…