Just nu: beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.

Skapa ett hållbart badrum

Gustavsberg jobbar med ett stort fokus på att sänka vatten- och energianvändningen utan att minska på komforten för användaren. Resultatet blir ett mer hållbart användande utan att belasta miljön och plånboken i onödan.

När man ska välja badrumsprodukter så finns det en mängd olika saker man bör tänka på. Är badrumsskåpen anpassade för fuktiga miljöer, är toaletten snålspolande och är blandarna energiklassade och spar vatten?

Badrumsmöbler från Gustavsberg är anpassade för den fuktiga och tuffa miljön i badrummen. 

Sen har Gustavsberg dem självklara valen som design, storlek, färg, dusch eller badkar och annat som man ofta har en tydlig bild av hur man vill ha det.

Här nedan kommer lite tips på hur du kan göra ditt badrum mer hållbart.

Använd vattnet smart

Visste du att i Sverige förbrukar en person ca 140 liter vatten varje dag* och att just badrummen är ett av de mest resurskrävande rummen i ditt hem? Vi blir mer och mer medvetna om vårt klimatavtryck och vår förbrukning av resurser. Våra badrum är en perfekt startpunkt för att minska hemmets miljöpåverkan och spara vatten.

En stor del av vår vattenkonsumtion kan minskas bara genom att ändra våra dagliga vanor och genom att uppgradera våra badrumsprodukter till hållbara material och produkter tex genom att installera en energieffektiv blandare. Ett annat enkelt sätt att spara på vår dyrbara resurs, vatten, är att stänga av vattnet vid tex tandborstning och inte låta det stå och rinna i onödan, oavsett om du har en energieffektiv blandare eller inte. Eller att minska duschtiden och hur ofta man duschar, kan också minska vattenförbrukningen betydligt. Nautic, Gustavsberg mest hållbara blandare någonsin. Nautic är inte bara full med smart – och utbytbar – teknik som sparar vatten, energi och pengar, den är dessutom hållbar både före, under och efter sin tjänstgöring i ditt badrum.

*Läs mer här.

Välj rätt toalett

Äldre toaletter som är från 90-talet eller tidigare har en mycket högre vattenförbrukning än dagens moderna snålspolande toaletter. En toalett från 90-talet kan förbruka mellan 9-13 liter vatten per spolning, vilket är mer än dubbelt så mycket som dagens toaletter. Gustavsbergs toaletter har en spolning på 4 respektive 2 liter beroende på stor eller liten spolning.

Nyckeln till den perfekta toaletten är en kombination av smarta lösningar och snygg design. Gustavsberg har under många år utvecklat toaletter med högsta fokus på kvalitet, funktion och skandinavisk design. Oberoende av hur ditt badrum ser ut och vilka önskemål du har, finner du i vårt sortiment många modeller att välja på.

Gustavsbergs toaletter med Hygienic Flush, utan spolkant, har designats med smartare spolning som erbjuder bättre hygien och förenklad renhållning. Ceramicplus är Gustavsbergs smutsavstötande ytbehandling som går att få på flera toalettmodeller.

Hygienic Flush

Vad är hygienic flush?

Hygienic Flush är vår revolutionerande spolteknik som ger optimal hygien vid varje spolning. Innovativ design - toalett utan spolkant där den öppna spolkanten eliminerar alla smutsfällor. Hygienic Flush underlättar renhållning och gör att toaletten håller sig ren och fräsch. Spolningen gör effektivt rent i hela skålen och håller smutsen borta.

Toaletterna med Hygienic Flush har dessutom tagit bort den traditionella spolkanten där smuts och bakterier hade lätt att få fäste, mot en hygienlist som gör att spolningen går hela vägen upp i skålen och gör rent i hela toaletten utan att stänka.

Tre fördelar med att välja en toalett med den öppna spolkanten Hygienic Flush
- Städningen blir enklare då det är lättare att komma åt i de tidigare trånga ytorna under spolkanten.
- Den smarta spolningen gör effektivt rent ända upp till den tunna, lättstädade hygienlisten.
- Genom att byta ut din gamla toalett mot en ny, snålspolande toalett minskas din vattenkonsumtion.

Ceramic plus

Genom att välja en toalett med smutsavstötande ytbehandling Ceramic plus som gör att smuts och kalk har svårare att få fäste, gör också att du inte behöver använda lika mycket rengöringsmedel när du städar din toalett.

Vilket är bra både för din plånbok och miljön. Detta är väldigt bra att tänka på om du har mycket kalk i vattnet, om du tex har en egen brunn och du ofta får kalkfläckar i badrummet.

Detta finns även på tvättställen från Gustavsberg, ceramic plus ytbehandling. Med ytbehandlingen Ceramicplus har smuts och kalk svårare att få fäste och mindre rengöringsmedel behövs vid rengöring.

Tre anledningar att välja ceramic plus
  • Du får bättre hygien med ytor rena från bakterier och smuts.
  • Ytorna håller sig renare längre och blir mer lättstädade.
  • Du kan ha rent samvete när du använder mindre starka rengöringsmedel som belastar miljön.

Tänk på miljön

Det är allas vårt ansvar att ta hand om vår miljö så den lever kvar för kommande generationer. Därför ser vi på Gustavsberg att hållbarhet och vattenbesparingen är väldigt viktiga ämnen. Gustavsberg vill hjälpa till att minska mängden vatten och energi som vi konsumerar med hjälp av smarta produkter.

Miljövarudeklarerande produkter
Som en av de första producenterna i Norden är vi stolta över att kunna erbjuda sanitetsporslin och blandare som är miljövarudeklarerade enligt det Internationella EPD-systemet (Environmental Product Declaration). Genom att publicera EPD:er vill vi ge kunskap och fakta över produkters livscykel och miljöpåverkan där målet är en ökad resurseffektivitet och ett lägre klimatavtryck.

Så välj smart när du väljer produkter till just ditt badrum.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto