Företagare? Logga in eller bli företagskund här.

Hällmark of Sweden
Stekhällar

Vad är Hällmark?
Hällmark är ett svenskt varumärke för utomhusmatlagning, för så väl trädgården som skogen.
I sortimentet finns hällar för olika användningsområden, kaffepannor, våffeljärn och mycket annat.
Produkter för matlagning över våra gasolbrännare eller direkt över öppen eld.

Äggmacka på hällen

Ingredienser
3 ägg
1 knippe gräslök, finhackad
1 stort piadina-bröd
1 näve riven lagrad ost
2 msk majonnäs
2-3 skivor rökt kyckling eller kalkon
Salt och svartpeppar
Smör till stekning
Ärtskott, krasse, rivet citronskal och lite gräsig olivolja till topping

Instruktioner
Hetta upp din stekhäll eller stekpanna.
Vispa upp äggen lätt med en gaffel.
Smaksätt med salt, peppar och hackad gräslök.
Låt en rejäl smörklick dansa ner på hällen och låt den brynas.
Tillsätt äggsmeten och stek 1-2 minuter på medelvärme.
Lägg på Piadina-brödet och stek några minuter till. Ha tålamod!
Vänd upp brödet och stek på andra sidan medan du toppar med riven ost, majonnäs och övriga ingredienser.
Vik ihop mackan dubbelt och servera direkt!

Produkter för ditt utekök eller grillplatsen

Produkter för matlagning över öppen eld i skog och mark

Populära set med gasolbrännare, stativ och häll

Verktyg & tillbehör för matlagningen

Matlagning på stekhäll

Stekhällen - kanske den mest användbara och mångsidiga matlagningspryl du någonsin kommer att skaffa dig.
Det fungerar fint att laga mat i princip var och när som helst på året där det finns gasol eller möjlighet till en eld. En stekhäll är praktisk och i princip outslitlig. Hällmarks hällar har livstidsgaranti.

Men det finns även ett par praktiska detaljer du bör överväga.
Små hällar är enkla att ta med sig ut i skog och mark. Pannor har ofta vikbara eller löstagbara träskaft för att vara enkla att transportera. Våra hällar har avtagbara ben för att förenkla transporten.

Mindre hällar, är på grund av det begränsade djupet, mindre lämpliga för rätter som ska puttra längre som till exempel grytor. Stora hällar har den uppenbara fördelen att du kan servera många.

Djupet på hällen gör det enklare att tillaga nudlar, ris och grytor som kräver lite vätska. På en stor häll kan du till och med laga olika saker samtidigt. Storleken ger dig också bättre möjligheter att temperera hällen lite olika beroende på vad som ska tillagas.


Tips för stekhällsälskaren! 

  • Se till att din häll är rengjord så att maten inte fastnar. Hetta upp lite vatten direkt i hällen och skrubba rent med stekspade och diskborste, använd inte diskmedel. Behövs en kraftigare rengöring så är en metallsvamp effektiv. Återfetta efter användning
  • Använd matolja, rapsolja eller majsolja som klarar av höga stektemperaturer. Smör eller olivolja, som bränner enklare, kan tillsättas för smakens skull på slutet.
  • Använd rejäla verktyg i metall.
  • Var försiktig med att tillaga allt för stora mängder på en gång. Då riskerar maten att bli kokt hellre än stekt. Tillaga en lagom mängd och lägg åt sidan för varmhållning.
  • Generellt bör värmen vara hög på en häll för att få till en bra stekyta, men det varierar förstås med vilket livsmedel som tillagas. Med våra gasbrännare justeras värmen snabbt och enkelt. Tänk på att maten fortsätter att tillagas även på eftervärmen.

Hur väljer man rätt stekhäll?

Den första, och mest uppenbara fråga du ställs inför när du ska köpa en häll är storleken. Det är självklart en fråga om hur många du vill laga mat till.

Som en riktlinje är våra kolar-, jägarpannor och hällar upp till och med 48 centimeter lämpliga för sällskap upp till 4 personer.

Stekhäll 58 och Traktörhäll 51 är lämpliga för 4-8 personer.

Stekhäll 78 och Traktörhäll 70 hanterar 8-15 personer.

Vår största häll, 98 cm, hanterar stora sällskap med fler än 15 personer.

Drömmer du om att kunna laga mat i trädgården året runt?

Då är en häll ett perfekt alternativ. Allt som behövs är tillgång till gasol eller eld – och fördelarna med att laga mat utomhus är många.

En häll är praktisk och i princip outslitlig. Men utöver hällens mångsidighet så finns det flera fördelar med att laga mat utomhus.

Du behöver inte bry dig om os och rök och kan dra på ordentligt för att få den rätta stekytan för att sedan snabbt sänka gaslågan och tillaga på lägre värme.

Matvaror som kan sätta sig lite inomhus som till exempel friterad fisk är utmärkta att laga till utomhus. Vår egen favorit är fisktacos på pankofriterad abborre.

Vad är Hällmark?

Hällmark är ett svenskt varumärke för utomhusmatlagning, för så väl trädgården som skogen. I sortimentet finns hällar för olika användningsområden, kaffepannor, våffeljärn, pizzaugnar och mycket annat. Produkter för matlagning över våra gasolbrännare eller direkt över öppen eld.
Hällmarks stilrena handtag i kromat fjäderstål har hämtat både funktion och inspiration från vackra och rejäla gamla vedspisar. Hällarna tappar inte formen eller slår sig. De har livstidsgaranti. De behöver bara lite omtanke någon gång då och då. Våra hällar är pålitliga och effektiva verktyg, lite som en fin gammal handsmidd yxa som bara blir vackrare för varje år som går.
Våra produkter är utvecklade med fokus på trygg och säker användning, för matlagning där maten smakar som bäst - utomhus.
Hällmark är en svensk och skandinavisk naturtyp.
Solens strålar spelar mellan de glesa furorna, över den vita renlaven och de kala hällarna. Vandraren har hällmarken som lättvandrad favoritterräng som på höjderna erbjuder vacker utsikt över skog, hav och sjöar.
Hällmarken är också en symbol för den svenska naturen - rejäl, evig och fulländad i sin enkelhet och vackert fårad och formad av istider. Det är dessa värden vi vill ska genomsyra Hällmark.
Eldens urkraft och kokkaffet är en fulländad upplevelse i sin enkelhet. Vi kokar vårt kaffe i Sveriges mest sålda kaffekanna. Rejäla hurror i just den rätta tjockleken som enkelt hanteras med endast en pinne som verktyg. Funktion, design och njutning i ett.
Hällmark är sprunget ur de svenska hällmarkerna, rejäla och närmast oförstörbara.

Följ Hällmark på Instagram!
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto