Företagare? Logga in eller bli företagskund här.
Varumärken

Skruvdragare, borrskruvdragare och slagskruvdragare - det finns många namn och är du ingen snickare eller hantverkare kan det lätt bli förvirrande. 

Frågorna du behöver ställa dig är: Vilka användningsområden har du? Vilken prisklass vill du lägga dig i? Kommer du köpa fler maskiner?

SKRUVDRAGARE, BORRSKRUVDRAGARE ELLER SLAGSKRUVDRAGARE?


SKRUVDRAGARE

Den enklaste formen av skruvdragare är helt enkelt till för att skruva. De maskiner som är ämnade för detta har enbart bitshållare och inte någon chuck. Det innebär att du inte kan reglera storleken på skruvdragarens huvud. De är tillverkade i ett kompakt och litet utförande vilket erbjuder smidighet och bra åtkomst överallt. Skruvdragaren passar bäst för enklare projekt i hemmet som inte kräver allt för mycket maskinstyrka. Fungerar bra till material av gips och mjukare trä.


BORRSKRUVDRAGARE

Borrskruvdragaren är en kombination av en borrmaskin och en skruvdragare. Likt namnet antyder kan maskinen användas till att både borra och skruva. En borrskruvdragare är utrustad med det vi idag anser vara standard; en chuck, inbyggd broms och ställbart moment. Ställbart moment innebär att du kan anpassa styrkan till det du håller på med. Då finns det ingen risk att använda för mycket kraft och skruva ner skruven för långt. En borrskruvdragare fungerar bra till trä, gips, metall och plast. En borrskruvdragare går att använda till det mesta som exempelvis att regla upp en vägg eller sätta upp en tavla.


SLAGSKRUVDRAGARE

Slagskruvdragaren blandas ofta ihop med en borrskruvdragare eller en slagborrmaskin när den egentligen är något helt annat. Maskinen är utrustad med ett bitsfäste som enbart är gjord för att dra åt skruv. Med sitt lätta och kompakta utseende har slagskruvdragaren ett mycket högre moment än en borrskruvdragare. Slagskruvdragarens slagfunktion underlättar så fort motståndet ökar. Den slår då i riktningen skruven skruvas åt vilket gör att du aldrig kommer behöva hålla emot. Detta gör slagskruvdragaren utmärkt att använda till stora projekt som att bygga en altan eller sätta upp ett staket.

Se alla våra skruvdragare!

ATT TÄNKA PÅ

Välj en maskin med ergonomiskt handtag om du ska använda den mycket. Voltstyrkan visar generellt hur stark maskinen är. 18 volt är standard och klarar av de flesta uppgifterna både ute och inne. 
Under 18 volt blir maskinerna betydligt svagare och passar bättre till enklare uppgifter som att skruva upp en hylla eller en tavla. Maskinens volt avgör styrkan men det är inte allt. 
Motorn och hur borrskruvdragaren är konstruerad spelar också roll. I det stora hela konstrueras skruvdragare på liknande sätt från märke till märke. Det kan dock skilja sig internt på de olika delarna. Kvalitén kan också skilja sig, allt detta påverkar hållbarhet och hur mycket kraft du faktiskt får ut.
Batterierna till borrskruvdragare har olika många amperetimmar. Generellt har högre Ah längre hållbarhet per laddning - allt beror på materialets hårdhet och hur hårt du kör maskinen.

Bits

Borr

HITTA SKRUVDRAGARE UTIFRÅN DINA FAVORITMÄRKEN!

 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto

Laddar…