Just nu: Beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.


Specialjordar

Specialjordar är framtagna för att användas där vi har särskilda krav på pH-värde, långtidsgödsel samt dränerande och fukthållande egenskaper. Specialjordar är därför lämpliga där du önskar ett gott resultat hos specifika växter.
Rhododendronjord, rosjord och medelhavsjord är exempel på specialjordar som är speciellt framtagna för att passa en specifik typ av växt.

Rhododendronjord
Rhododendronjorden är speciellt anpassad för att Rhododendron och andra surjordsväxter ska trivas. Gemensamt för dessa är att de vill ha fuktighetshållande jord med rikligt med mull som inte överskriver pH 5. Vid för högt pH får dessa växter svårt att ta upp järn som är viktig för god tillväxt och friska plantor. Rhododendronjorden består till största delen av en grov blandning av okalkad torv och bark samt gödsel och extra järn för att ge växterna en god start. Trots namnet passar Rhododendronjorden inte enbart för Rhododendron, utan är idealisk även för andra surjordsväxter. Exempel på andra växter som trivs i vår

Rhododendronjord:
• Azalea
• Blåbär
• Gardenia
• Kamelia
• Lingon
• Ljung
• Magnolia
• Nunneört
• Trollhassel

Rosjord

Rosor är lite mer krävande än många andra växtslag och vår rosjord är framtagen för att förse rosor och klematis med det där lilla extra för att de ska trivas riktigt bra. Jorden har en hög mullhalt men innehåller också lera som håller kvar både näring och vatten.

Dessutom är den berikad med gödsel med högt innehåll av kalium för att gynna knoppsättning och blomning. Rosjorden kan användas både vid nyplantering och för att jordförbättra rosplaneringar, vilket bör göras årligen.

Vid jordförbättring myllas rosjord ned runt rosor och blandas med den befintliga jorden. Gärna ned på ett en halvmeters djup. Runt 15 liter rosjord för en rosenbuske ger en god fingervisning om optimal giva

Medelhavsjord

Medelhavsjorden är en specialjord som är anpassad för att tillgodose medelhavsväxter som citrus, oliv, nerium och fikon med deras specifika krav.

Medelhavsjorden har en lite grövre struktur, vilket passar i större urnor och krukor. Den är berikad med lera och mineraler och är svagt sur för att gynna upptagningen av järn, vilket ger friska gröna blad och glada plantor.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto