Just nu: Beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.

Täckbark

Täckbarken är lämplig att använda där du önskar skydda mot ogräs och torka, då den minskar behovet av både bevattning och ogräsrensning. Dessutom är den dekorativ under dina växter. Att täcka jorden är ett bra sätt att jobba med och imitera naturen istället för att arbeta mot den.

Marktäckning med täckbark ger växterna en god utveckling genom jämn marktemperatur och bibehållen jordfuktighet. Täckningen skyddar plantor och buskar mot frostskador och uttorkning och bidrar till ett gynnsamt klimat för maskar och mikrogranismer. Ett tjockare lager förhindrar även att fröogräs etablerar sig.

Fördelar med att använda täckbark
• Täckbarken minskar avdunstning och behovet av vattning
• Den kväver ogräs och minskar behovet av ogräsrensning
• Den stabiliserar temperaturer vid jordytan och minskar frost och torkskador
• Den gynnar maskar och annat mikroliv som i sin tur bryter ner barken och förser växterna med lite näring över lång tid och bidrar till en god jordstruktur
• Täckbark ger en naturlig “look” och en mer naturlik miljö

Marktäckning med täckbark - så här går det till:

Förberedelse
Var noga med att rensa bort allt ogräs innan du lägger ut barken.
Täckning
Lägg ut ett jämt, minst 5-10 cm tjockt lager täckbark över ytan du vill täcka. Men se upp med att täcka upp mot stammarna på växter, utan lämna ytan precis runt stammar och stjälkar otäckt. Annars riskerar dessa att drabbas av rötskador. 1 säck täckbark räcker till ca 1-2 m2.
Gödsling
Tack vare täckbarkens grova struktur kan den verka i två till tre år. I takt med att barken bryts ner kan du fylla på med ny täckbark. Om du marktäcker med täckbark bör du gödsla lite extra, eftersom barken är ogödslad och har förmågan att tillfälligt binda en del av gödseln på sin väg ner i jorden. Genom att undvika att mylla ned täckbarken i jorden och endast sprida den på ytan, undviker du att den binder näring, men gödsla gärna med ett tunt lager långtidsverkande gödning som kogödsel innan du lägger på barken.

Tips!
Ett 5-6 cm tjockt lager täckbark ger ett bra skydd för marktäckning. Ett 5-10 cm tjockt lager är lagom under träd och buskar
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto