Robust kolgrill med stor grillyta!
Kamado Sumo Maxi ger dig alla verktyg du behöver för att ta dina måltider till en ny nivå oavsett om du ska grilla, röka, steka eller baka pizza. Maxi 25" är tillverkad av tjock, isolerande och värmebeständig keramik med ett kupolformat lock som hjälper till att cirkulera och hålla kvar värmen med en jämn temperatur under långa tidsperioder samt stänga inne aromerna från maten. Detta gör den idealisk för både low-and-slow tillagning och rökning men även grillning och pizzabakning vid riktigt höga temperaturer. Med sin kraftiga konstruktion och hållbara material som teak trä, keramik och stål är kolgrillen byggd för att hålla hela livet.
Det flexibla grillgallret med flera nivåer och två värmedeflektorer ingår som standard och ger dig mesta möjliga flexibilitet vid grillen samtidigt som det möjliggör olika tillagningsmetoder med flera olika värmezoner.
Rökgrillen är perfekt för dig som är grillmästare som inte nöjer sig med något annat än det bästa. Utrustad med två stycken halvmåneformade värmedetektorer, fem stycken integrerade krokar för grillverktyg, termometer som är placerad på ovansidan av locket, toppventil i gjutjärn och bottenventil i rostfritt stål med skydsskärm mot gnistor. Med en generös grillyta på 56 centimeter har du flexibiliteten att laga en mängd olika maträtter samtidigt. Du kan steka biffar på ena sidan medan du långsamt tillagar grönsaker på den andra. Istället för att behöva laga mat i omgångar sparar du tid och kan njuta längre runt bordet med vänner och familj. Kamado Sumo Maxi är utformad för att klara allt från den dagliga middagsgrillningen till större grillfester med 10 personer eller fler.
Undvik kolbriketter i din Kamado Sumo då briketter innehåller en mängd olika material och vi rekommenderar att du använder 100% naturlig grillkol för en ren, kontrollerbar energikälla. Naturlig träkol brinner effektivt och producerar mycket lite aska. Använd aldrig tändvätska eller kolprodukter som innehåller tändvätska i din Kamado Sumo då det inte behövs och ger en kemisk smak till maten.
Om du använt tändvätska i din Kamado Sumo och det nu luktar måste du tända upp grillen till 250 grader och genomföra flera uppvärmningar utan mat i ungefär 1 timme vardera för att bränna bort tändvätska och lukten av tändvätska.
Krackelering uppstår när keramik målas och keramiken och glasyren stelnar vid olika temperaturer. Då uppstår ett spindelvävsliknande mönster som finns på alla målade keramikprodukter och kamadogrillar. Detta är inget som påverkar livslängden på vare sig keramiken eller ytan i övrigt och funktionen på din Sumo påverkas inte heller av detta. Det är mer eller mindre framträdande i olika ljusförhållanden och du kan ibland även minska hur mycket det syns genom att torka av ytan med en fuktig trasa.
För bäst resultat och godast mat i din nya grill passar det bäst med grillkol från Kamado Sumo!
Teknisk information
Färg: Svart
Höjd: 123 cm
Bredd utan sidobord: 64 cm
Bredd med sidobord: 137 cm
Grillyta: 57 cm
Material: Keramik
Material handtag: Teak
Material sidobord: Teak
Material benstativ: Svartlackerad rostfritt stål
Vikt: 108 kg