Information angående Coronaviruset Covid-19
Lasyr hjälper dig att få ett fint trädäck med kulör, lyster och karaktär som visar träets vackra ådring.
Väder och vind sätter spår på trädäcken. Men tar du hand om det då och då håller trädäcket sig fint i många år. 
Lasyr ger en vacker lyster och kulör samtidigt som den framhäver träets ådring. 
Här har vi samlat tre enkla steg till hur du laserar uteplatsen.

 

1. Börja med att rengöra & tvätta ytorna med terrasstvätt. 
När du är klar sköljer du terrassen med mycket vatten så att medlet försvinner från träet. Tänk på att inte skölja träet med en högtryckstvätt med för högt tryck då detta kan skada träets fibrer. Om du vill använda högtryckstvätt, använd den med en så kallad tralltvätt, det går att köpa till respektive högtryckstvätt. Tralltvätten sänker trycket från högtryckstvätten till acceptabla nivåer.

2. När behandlad yta har torkat behöver den slipas. 
Slipa din terrass för att slippa stickor, ojämnheter vid skruvar samt vassa kanter. När du är klar med slipningen tar du fram en borste och avlägsnar slipdammet innan du oljar in terrassen. 

 

3. Nu är du klar med förberedelserna och kan börja lasera din trall.
Lasyren applicerar du lättast på med hjälp av en terrassdyna eller pensel. Påför ett tunt lager lasyr, en bräda i taget om du använder pensel - två brädor om du använder terrassdynan. Se till att lasyren tränger ner i träet riktigt ordentligt innan du går vidare till nästa bräda. Beroende på om träet suger åt sig mycket lasyr kan man ibland behöva lasera en extra gång. Viktigt att tänka på är att inte måla på för mycket så att lasyren bildar en film på ytan, utan applicera alltid tunna lager.

Tips!

Tänk på att röra om i burken emellanåt. Hur blir färgen på träet? Desto fler lager av lasyr du lägger på, desto mörkare kommer ytan att bli. 

 

 

KOLLA IN VIDEON OM DU VILL SE HUR DU LASERAR STEG FÖR STEG!

 
Kom ihåg!
Har du tryckimpregnerat trä ska du vänta i minst en säsong innan du behandlar det. 
Detta gäller både när du vill olja in träet eller lasera det. Det optimala vädret för att lasera in trallen är när det är växlande molnighet.
Viktigt är att du inte laserar tralldäcket under solheta dagar eller när det regnar, regnet gör att ytan blir matt och fläckig

22210+ nöjda kunder!

30293 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…