Just nu: Fri frakt på stora delar av vårt lagerförda sortiment. Se villkor här!

Måla trägolv och betonggolv!

Innan du målar
Innan du börjar måla golvet så är det väldigt viktigt med förarbetet för bästa resultatet. Börja med att städa bort allt damm för att sedan tvätta med en inomhustvätt. Tänk på att alltid använda handskar. Har du sedan tidigare ett målat trägolv så räcker det att städa och tvätta men om du har ett obehandlat trägolv bör du även slipa golvet. Använd då ett medelfint slippapper för att få bort träfibrer som sticker upp. Har du ett parkettgolv eller tidigare lackade trägolv ska även de slipas innan målning.
Har du ett målat betonggolv så skrapar du bort all lös färg med en stålborste innan du tvättar. Är betonggolvet obehandlat så måste det vara helt torrt på ytan och ha härdat i minst en månad innan du målar golvet.

Välj färg och kulör
Nu är det dags att välja kulören du ska måla ditt golv med. Vill du ha ett golv som ger mer rymd så ska du välja en ljus nyans. Ett ljust golv behöver hållas efter och på ett mörkt golv syns damm mer tydligt och det behövs mer belysning i rummet. Besök ditt närmaste varuhus så får du hjälp med att hitta rätt färg till ditt golv.

Dags att måla
Börja med att maskera golvlisterna och måla närmast väggen med en pensel. Använd sedan en roller på skaft för att stryka golvet. Tänk på att lägga färgen jämt för att undvika skarvar och måla golvet vid samma tillfälle. Om golvet sedan tidigare är målat så räcker det med att du stryker det två gånger, oavsett om det är trä eller betong. Skulle golvet vara obehandlat ska du börja med att grundmåla. Tänk på att alltid följa torktiderna på färgburken.

Viktiga verktyg för dig som ska måla måla möbler och snickeri
Täckpapper, hink, tvättsvamp, mikrofibertrasa, slippapper, slipkloss, lackpensel/moddlare, lackfärgsrulle, rollerbygel, maskinslip, inomhustvätt, penseltvätt, spackel, kvistlack, lackfärg, grundfärg.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto