Just nu: beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.

Måla möbler och snickeri!

Rengör och slipa
Innan du börjar måla så skruva bort eventuella beslag och sedan skapa bort lös färg. Använd sedan en inomhustvätt och rengör ytorna, använd en fuktig mikrofibertrasa och torka av ytan. Finns det några hål så bör dessa lagas och slipa trärena ytor och damma sedan av. Fukta ytan med en svamp och slipa en gång till när ytan har torkat.

Grundmåla
Lacka eventuella kvistar med kvistlack. Grundmåla trärena ytor en gång med grundfärg. Spackla ojämnheter och sprickor, slipa och damma noggrant innan du målar igen. Om det behövs spacklar och slipar du flera gånger tills ytan blir jämn. Mellanstryk med grundfärgen, tänk på att följa torktiderna på burken.

Dags att måla
Använd flödigt med färg och stryk med långa penseldrag för att minska risken för skarvar. För att få ett extra fint slutresultat bör du satsa på en bra pensel. Ska du måla större ytor som bordskivor välj en bredare pensel eller en roller. Ska du måla om en pinnstol så använd en tunnare pensel. Följ de rekommenderade torktiderna på burken mellan målningarna.

Viktiga verktyg för dig som ska måla möbler och snickeri
Täckpapper, hink, tvättsvamp, mikrofibertrasa, slippapper, slipkloss, lackpensel/moddlare, lackfärgsrulle, rollerbygel, maskinslip, inomhustvätt, penseltvätt, spackel, kvistlack, lackfärg, grundfärg.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto