Just nu: Fri frakt på stora delar av vårt lagerförda sortiment. Se villkor här!

Måla över tapet!

Vad har du för tapet?
De fyra vanligaste tapetsorterna är papperstapet, vinyltapet, strukturvinyltapet och textilväv. Oavsett vilken tapet du har så börja med att damma av väggarna och kontrollera så tapeten sitter ordentligt fast. Om den släpper mycket bör du dra ner tapeten helt och hållet. Lösa skarvar och hörn kan du limma fast med lite tapetklister. Laga skruvhål och andra mindre skador med latexfog.

Innan du målar
Skydda golvet med täckpapp. Maskera foder, lister och eluttag med maskeringstejp. Skrapa bort det som är löst på tapeten.

Dags att måla
Papperstapet grundas en gång med tapetgrund, därefter målar du två gånger med väggfärg. Vinyltapet tvättas med målartvätt och målas därefter två gånger med väggfärg. Har du en strukturvinyltapet så börjar du med att riva ner det yttre skiktet och låter papperstapeten sitta kvar. Kom ihåg att efterrolla för att få en jämn slutyta. Använd pensel till ytorna närmast taket och runt dörrar, fönster och eluttag där det kan vara svårt att komma åt med roller. Tänk på att alltid följa torktiderna på burkarna. Om du ska måla taket också så gör det innan du målar väggarna.

Viktiga verktyg för dig som ska måla möbler och snickeri
Täckpapper, hink, tvättsvamp, mikrofibertrasa, slippapper, slipkloss, lackpensel/moddlare, lackfärgsrulle, rollerbygel, maskinslip, inomhustvätt, penseltvätt, spackel, kvistlack, lackfärg, grundfärg.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto