Just nu: Fri frakt på stora delar av vårt lagerförda sortiment. Se villkor här!

Måla tak på det bästa sättet!

Innan du målar
För att det ska bli lättare att måla taket töm rummet på möbler. Skydda golvet med täckpapp och skyddsplast för väggarna. Ska du passa på att måla väggarna så börja med att måla taket. Innan du börjar måla så skrapa bort lös färg och spackla sprickor och skador i taket. Slipa ytorna som är spacklade och damma sedan noggrant innan du börjar måla.

Välj kulör
Nu är det dags att välja kulören du ska måla ditt tak med. Det finns färger med olika glanstal och egenskaper. Provmåla innan du målar hela taket och så att du vet att du har valt rätt kulör baserat på tex ljusinsläppet.

Dags att måla
Första steget är att börja måla ytan som är närmast väggen. Använd en pensel då det är svårt att komma åt med en roller. Måla i ljusets riktning, det vill säga från fönstret in mot mitten för att slippa skarvar. För att undvika flammighet använd rikligt med färg. Om det finns fler fönster i rummet så utgår du från fönstret med mest ljusinsläpp. För att det ska bli en jämn yta måla hela taket vid samma tillfälle. Tänk på att alltid följa torktiderna på färgburken.

Viktiga verktyg för dig som ska måla möbler och snickeri
Täckpapper, hink, tvättsvamp, mikrofibertrasa, slippapper, slipkloss, lackpensel/moddlare, lackfärgsrulle, rollerbygel, maskinslip, inomhustvätt, penseltvätt, spackel, kvistlack, lackfärg, grundfärg.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto