Just nu: Beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.

Måla väggarna för att på ett enkelt sätt fräscha upp hemma.

Innan du målar
Nu är det dags att välja kulören du ska måla dina väggar med. Det finns färger med olika glanstal och egenskaper. Köp några provburkar och provmåla innan du målar alla väggar och så att du vet att du har valt rätt kulör baserat på tex ljusinsläppet. En tumregel är att ett smutsigt färgprov blir mer kulört på väggen. Vill du ha en färg som upplevs i regel lugnare ska du välja en mattfärg.
Vill du ha mer struktur på väggen, välj en roller med lång lugg och vill du ha en slät yta ska du välja en roller med kort lugg. För att komma åt runt lister, fönster och eluttag använd en mindre pensel. Är väggarna målade sedan tidigare? Då räcker det att du spacklar igen hål och andra skador. Slipa de spacklade ytorna med ett fint slippapper. Kom ihåg att skydda golv och lister.

Dags att måla
Första steget nu när det är dags att börja måla är att grunda med ett lager grundfärg. Efter det använd täckfärgen och måla två gånger. Ofta ser det fint ut redan efter första strykningen men för att få ett fint slutresultat ska du alltid måla två gånger. För att få en jämn slutyta bör du efterolla. Färgens torktid hittar du på färgburken.

Njut av resultatet
När färgen har torkat och väggarna är dammtorra kan du börja ta bort täckpappen och maskeringstejpen. Sen är det bara att ställa tillbaka möblerna och inreda rummet på nytt! Kanske blir du inspirerad att måla om även möblerna?

Viktiga verktyg för dig som ska måla möbler och snickeri
Täckpapper, hink, tvättsvamp, mikrofibertrasa, slippapper, slipkloss, lackpensel/moddlare, lackfärgsrulle, rollerbygel, maskinslip, inomhustvätt, penseltvätt, spackel, kvistlack, lackfärg, grundfärg.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto