Just nu: beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.

✓ Installera brandvarnare

Installera brandvarnare i bostaden, gärna en i varje rum. Brandvarnare ska placeras i taket och det ska finnas minst en halvmeters radie av fritt utrymme runt brandvarnarna. Kom ihåg att regelbundet kontrollera så att brandvarnarna fungerar.

Brandsläckare och brandfilt

Om du skulle behöva släcka eller begränsa en mindre brand i bostaden är en brandfilt och en brandsläckare utmärkta hjälpmedel. Tänk på att placera dem lättåtkomligt så att de snabbt kan tas fram om det skulle behövas. Brandfilten ska hängas upp på väggen i sitt medföljande överdrag, så att du snabbt och lätt kan dra ut brandfilten med hjälp av remmarna.

✓ Öppen spis

När du eldar med ved finns det många saker att tänka på. Använd torr ved i lämplig storlek. Elda högst 2-3 kg ved i timmen eller instruktionsboken. Rättmängd förbränningsluft gör att elden brinner med klara lågor.

Pyraelda inte! Kontrollera att röken är genomskinlig och inte svart. Lägg sot och aska i en plåthink med lock och ställ den på ett brandsäkert underlag

✓ Levande ljus

Använd ljusstakar i material som inte kan börja brinna till exempel smide, keramik, sten eller liknande. Se till att ljusen står stadigt. Placera ljusen smart, inte för nära en gardin eller flera värmeljus tätt intill varandra. Lämna aldrig levande ljus utan uppsikt!

Tips! Sätt upp en lapp på insidan av din ytterdörr med en påminnelse om att släcka ljusen.

 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto