Missa inte våra medlemskvällar! Klicka här för att se när turnén kommer till ditt varuhus och få ett smakprov på våra aktiviteter.

Tips för att minska din elförbrukning med Wiser!

När öppnandet av den senaste elräkningen framkallar ångest kan det vara dags att se över sin energikonsumtion.

Lyckligtvis finns det enkla sätt att med hjälp av sitt smarta hemsystem spara pengar.

Wiser är ett lättanvänt och energibesparande smart hemsystem från Schneider Electric.

Systemet låter dig styra funktioner i hemmet lokalt eller på distans, via röststyrning eller mobilappen Wiser by SE.

Du kan enkelt lägga in egna favoritinställningar (scenarier) och automationer utifrån till exempel aktivering av en händelse.

Här delar vi med oss av 5 smarta tips på hur du kan spara energi med Wiser:

1. Hitta energibovarna

För att göra största möjliga elbesparing till minsta möjliga ansträngning gäller det att veta vart energin tar vägen. I smarta hemsystemet Wisers app kan du enkelt följa hur mycket el utvalda apparater förbrukar – du behöver bara koppla dem till en av Wisers smart plugs eller något av de uppkopplade vägguttagen. 

Ett tips är att koppla upp apparater som förbrukar mycket el, till exempel portabla radiatorer eller en luftavfuktare i källaren. Märker du att någon av dessa förbrukar ovanligt mycket el kan du skapa en automation i Wiser-systemet så att de automatiskt är avstängda vissa tider på dygnet.

2. Skippa standby-läget på
 
Elskling.se skriver de att standby-elen står för två procent av Sveriges årliga elförbrukning, vilket innebär en elförbrukning på hela 500 kWh per år för det genomsnittliga hushållet. Låt Wiser-systemet hjälpa dig skippa standby-läget.

Genom att använda ett uppkopplat uttag kan du enkelt stänga av standby-läget på apparater mellan exempelvis midnatt och klockan sex på morgonen. Du behöver bara göra inställningen en gång, sen går det på automatik och du sparar el där det tidigare bara stod och tickade.

3. Sänk snittemperaturen

Enligt Vattenfalls energiexpert kan man spara mest pengar genom att sänka inomhustemperaturen. En bra bastemperatur är 20 grader, men i förråd, garage och rum som inte används så ofta kan man sänka den några grader. Sänker man snittemperaturen i hela bostaden med tre grader kan man spara 1500 kWh per år i en villa.

Med en uppkopplad radiatortermostat för vattenburna element kan du ställa in den temperatur du önskar via appen Wiser by SE och du har möjlighet att ha olika temperatur i olika rum. Man kan även lätt förändra temperaturen genom automationer med till exempel ett förinställt borta-läge.

4. Sluta elda för kråkorna

Uppvärmning är en av våra högsta elkostnader, inte minst på vintern. Kanske känner du igen dig i den här situationen: Du ska lämna stugan, villan eller lägenheten ett par dagar, men bestämmer dig för att låta elementen stå på för fullt för att inte komma tillbaka till en bitande kyla? Med Wisers system kan du sluta elda för kråkorna. – Portabla radiatorer kan enkelt kopplas till Wiser-systemet och sättas på från mobilen innan du kommer tillbaka hem. Du kommer hem till en varm stuga men till en mycket lägre kostnad.

5. Styr belysningen utifrån närvaron

Sista tipset är att bara låta lampan vara tänd där du faktiskt är. Med Wiser kan du enkelt styra din belysning utifrån din närvaro i utvalda rum.

I Wiser-sortimentet ingår både rörelsedetektorer samt dimmer och strömbrytare med inbyggd rörelsedetektor. Ett enkelt sätt att spara såväl energi som pengar genom att låta din belysning vara styrd av familjens rörelse i bostaden.

Energisparande produkter
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto