Företagare? Logga in eller bli företagskund här.

Golv för hemmets alla rum
När det är dags att välja ditt nya golv är det viktigt att tänka på vilket golv som passar dig och din livsstil.

Hur ser ditt hem ut? Personliga uttryck är viktigt i hemmet och golvet du väljer speglar en stor roll för att skapa hem som du gillar och som passar din livsstil. Vi har olika typer av golv att välja mellan.

Trägolv
Fungerar i husets flesta rum men allra bäst i vardagsrum och större rum där dess naturliga skönhet får framträda. Tänk på att stora ljusinsläpp får trägolven att mogna i färg. En klassisk parkett håller länge men kan också slipas om eller renoveras vid behov.

Laminatgolv
Fungerar precis som trägolv i husets flesta rum. Tack vare sin slitstyrka kanske extra bra i hall och kök eller där det är mycket spring.

Vinylklick och vinylmatta
Passar extra bra i kök och hall, barnrum och arbetsrum. Tål fukt, smuts och slitage. Ger också en behaglig yta att vara på. Med ett vinylgolv i hallen, köket eller barnens rum gör det inget om hunden drar in grus, gästerna spiller dryck eller barnen målar utanför.

Hur sköter jag mina golv?

Följ dessa tips så har du en bra grund för ett golv som håller sig vackert länge:
Tips nr 1. En bra avtorkningsmatta i hallen.
Tips nr 2. Möbeltassar under stolar och andra möbler.
Tips nr 3. Använd endast lätt fuktad dyna vid moppning.

De flesta moderna golv behöver endast torrmoppas och dammsugas i daglig skötsel. Vid grundligare rengöring, fukttorka golvet med väl urvriden microfibermopp. Svabbgarn rekommenderas inte eftersom det lämnar för mycket vatten efter sig på trägolv. Använd ett vanligt allrengöringsmedel med pH 7–9, typ Tarkett Bioclean för lackade golv, dosering enligt anvisning på flaskan.

Använd inte såpa eller diskmedel, på lackade ytor då det kan bildas en fet hinna. Ett trägolv behandlat med hårdvaxolja kräver vanligtvis lite mer skötsel. Periodvis behövs en underhållsoljning för att golvet skall behålla sin vackra yta och dess skydd.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto