Företagare? Logga in eller bli företagskund här.
Varumärken

Vad är laminatgolv?
Laminatgolv består av över 80 procent trä och går utmärkt att använda tillsammans med golvvärme. Tarketts laminatgolv består till 83–87 % av förnybar råvara och går utmärkt att använda tillsammans med golvvärme.

Träråvaran är till 70% är PEFC-certifierad, vilket garanterar att råvaran producerats med hänsyn till både skogsbrukaren och skogen. För hem med aktiva barn och husdjur kan slitstarkt laminatgolv vara ett alternativ till traditionella trägolv. Laminat är ett material som konstrueras i fyra stabila skikt.

Golvet består till 85 procent av träråvara men har ett printat dekorskikt som i Tarketts kollektioner ger utseendet av ett ytskikt i ädelträ. Laminatgolv är prisvärt, reptåligt och lättskött. Det är lätt att installera, kräver inget underhåll och städas med vanlig dammsugare och torrmopp.

Läggning av Laminatgolv
Att lägga laminatgolv är enkelt då brädorna lätt fogas samman utan lim eller specialverktyg.

Laminatgolvets speciella förutsättningar
Laminatgolv består till stor del av trä – ett material som sväller och krymper beroende på hur inomhusklimatet förändras.

Laminatgolv läggs flytande vilket innebär att golvet inte spikas eller limmas fast i underlaget. När man lägger ett flytande golv lämnar man ett mellanrum mellan golvet och väggarna så att det finns utrymme för golvet att svälla. Mellanrummet kallas rörelsefog och bör vara minst 8-10 mm runt hela rummet.

Golvet måste ha möjlighet att svälla även vid trösklar, dörrkarmar, trappor och i skarven mot andra golv, det vill säga det får inte låsas fast – så även här behövs det rörelsefogar. Du döljer rörelsefogen med en list eller sockel.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto

Laddar…