Information angående Coronaviruset Covid-19
Privat
Företag
Varumärken
Privat
Företag
Favoriter

UNDERLAGSPAPP ICOPAL ELASTOFLEX YEP 2500 0,7X15M

795,00 kr
5.0000000000 1

UNDERLAGSPAPP ICOPAL ELASTOFLEX YEP 2500 0,7X15M

Elastoflex tål tuffa tag och är Icopals kraftigaste och säkraste byggpapp. Den är utmärkt so...

Fullständig produktbeskrivning

Produktbeskrivning

UNDERLAGSPAPP ICOPAL ELASTOFLEX YEP 2500 0,7X15M

Elastoflex tål tuffa tag och är Icopals kraftigaste och säkraste byggpapp. Den är utmärkt som vattenavledande underlagstäckning när monteringen ska ske vintertid och det kommer att ta lång tid till yttäckning. Elastoflex är det klart bästa alternativet om huset är mer utsatt för naturens krafter, t ex i kustnära områden. 
Elastoflex ett bra val under ofalsat lertegel. De starka klisterkanterna gör också produkten särskilt lämplig att använda under plan plåt. Elastoflex kan ligga exponerad för UV-ljus i upp till 4 månader. 

Teknisk infomration
0,7 m x 15 m
2 500 g/m2
Ånggenomgångsmotstånd ca Sd 100 m 
AMA-beteckning YEP 2500

Vanliga frågor om underlagspapp
Har det någon betydelse åt vilket håll man lägger underlagstäckningen?
Det normala är att man lägger underlagsvåderna horisontellt, längs med takfoten och takbrädorna. Då kommer överlappet i fallriktningen, vilket anses vara säkrare. Undantaget är vid listtäckning och om man lägger tätskikt från nock till fot, då det av estetiska skäl kan vara bättre att lägga underlagstäckningen (YAM 2000) i samma ledd, för att undvika att underlagets skarvar skymtas igenom tätskiktet som horisontella upphöjningar.

Ska man ta bort gammal underlagstäckning vid renovering av tak?
Den gamla underlagstäckningen kan vara kvar om råspont och underliggande konstruktion är i bra skick. Se till att inga gamla spik eller dylikt sticker upp som kan skava hål på den nya underlagsprodukten underifrån.

Kan man klamra underlagstäckningen?
Spikning är alltid att föredra, och det enda godkända alternativet för Micoral, Macoflex och Bitulight. Dold klamring i två parallella rader med rostfri klammer av typen 140/10 är okej vid läggning av Flexilight och Elastoflex, men förutsätter läktning eller täckning i samband med att man monterar underlagsprodukten.

Hur lång livslängd räknar man på underlagstäckningen?
Underlagstäckningen kan med ett intakt ytskikt fungera i 30-40 år.

Måste underlagstäckningen vara helt torr när man lägger på tätskiktet?
Ja. Med torr menar vi att det inte ska finnas någon synlig väta eller spår av snö och is och inte heller någon synlig färgskillnad på underlaget till följd av väta.

Hur länge kan underlagspapp ligga öppet?
Det vattenavledande underlagets huvudfunktion är att leda bort den fukt som kan tränga in genom taktäckningens skarvar samt det kondensvarten som kan uppkomma på undersidan av taktäckningen. När det ligger öppet kan, vid extremt kraftig nederbörd, genomslag av vatten förekomma. Det är med andra ord inte att betrakta som ett tätskikt. Den angivna tiden för exponering för UV-ljus avser hur länge underlagsprodukten kan utsättas för solljus utan att dess livslängd förkortas. För Flexilight och Micoral gäller 2 månader, för Macoflex 3 månader och Elastoflex 4 månader. Bitulight ska täckas direkt.

Artikeldata

Mer information
Produktnamn UNDERLAGSPAPP ICOPAL ELASTOFLEX YEP 2500 0,7X15M
Artikelnummer 4334649A
Vikt 27.000000
EAN-nr 7391738006000
Netto vikt 25.75
Typ UNDERLAGSPAPP
Varumärke ICOPAL

Recensioner

 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 21 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Laddar…