Just nu: Beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.

Vinstersäkra din grill - steg för steg

Om du inte bor på en plats med milda vintrar eller älskar att grilla i minusgrader och snö kommer du troligtvis att stänga igen din grill under hösten.

Lägg lite tid på att vintersäkra din grill genom förbyggande underhåll så håller din grill längre!

Här listar Broil King upp 9 enkla steg som säkerställer att din grill är redo att starta när den första antydan till vår slår till.

Starta grillen
Slå på alla brännarna på HIGH och låt denna bränna ur i 20–30 minuter. Detta bränner bort allt återstående organiskt material och fett och gör rengöringen enklare. Om det kommer rök finns det fortfarande fett och smuts att bränna upp. Låt grillen svalna helt innan rengöring.

Koppla bort gasoltanken
Se till att gasolen är avstängd och koppla sedan bort tanken från slangen.

Rengör grillen
· Använd en grillborste för att rengöra grillgaller, Flav-R-Waves och få loss eventuellt inbränt skräp i grillboxen.
· Ta isär grillen allt eftersom du rengör. Borsta värmehyllan, grillgaller (på båda sidor), ta bort gallren, borsta Flav-R-Waves och ta bort dem.
· Dammsug upp kvarvarande aska och skräp i grillen.
· Använd diskmedel och varmt vatten för att rengöra alla yttre komponenter på grillen.

Kontrollera alla delar
Medan du demonterar grillen, kontrollera varje komponent. Leta efter rost eller sprickor på grillgallren, Flav-R-Wave, brännarna, droppbrickan, rotisseri och gasolslang. Inspektera reglage, handtag, skåpdörrar och hyllor. Om du behöver nya delar, besök din närmsta återförsäljare. Kontrollera alltid din garanti först.

Inspektera exteriören
Alla målade, porslinsemaljerade eller rostfria ytor ska vara rena och fläckfria. Rengör och torka försiktigt av alla ytor.

Olja in grillgaller
De kraftiga gjutjärnsgallren från Broil King-grillar är byggda för att hålla när de underhålls korrekt. Olja in grillgallren med vegetabilisk olja för att skydda dem mot rost under vintern, olja väl eftersom alla oljor torkar med tiden. För att skydda dina galler mot fukt, linda in gallren i papper och förvara dem inomhus under vintern. Pensla även olja på alla de inre ståldetaljerna liksom Flav-R-Wave och brännarna, detta kommer att förhindra att ytrost bildas.

Montera ihop grillen och täck med grillöverdrag
Om du vill att din grill ska vara redo inför våren, montera ihop allt utom gasoltanken (och galler om du förvarar dem inomhus). Det bästa sättet att skydda din grill och se till att den håller i många år är att använda ett grillöverdrag som är speciellt tillverkat för din grillmodell.

Tips! Din grill behöver andas, rätt överdrag ska inte sträcka sig hela vägen ner till marken eller helt stänga in grillen. Det behövs plats för att ventilera ut fukt.

Förvara din grill
Om du har plats, är garage eller i ett förråd det bästa stället att förvara din grill på så att den är helt skyddad från väder och vind. Förvara gasoltanken utomhus, förvara aldrig tanken i ditt hus, källare, på vind eller i garage.

Nästa vår
När du är redo att grilla till våren, ge din grill en grundlig genomgång för att se till att inga djur har bosatt sig i den under vintern. Om det finns ett bo, ta bort det innan du startar din grill.

Utför läckagetest på alla gasolanslutningar. Ett läckagetest bör utföras varje gång tanken kopplas från och återansluts (så varje gång den fylls på/byts ut).

Hur man utför ett läckagetest: Applicera en tvållösning vid kopplingarna på gasolflaskan och ventilen. Släpp på gasolen sakta och kontrollera om det bildas några bubblor som indikerar en läcka. Prova att vrida åt anslutningarna och testa igen. Om det läcker måste kopplingarna bytas ut.

Är du en vintergrillare?
Då kan en grillampa vara ett bra komplement till din grill under de mörkare månaderna!
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto