Information angående Coronaviruset Covid-19

Gör dig redo för hösten med Fiskars

Stor, liten, lummig, strikt eller vild trädgård?
Vilken typ av trädgård du än har är det viktigt att planera ytorna och använda rätt redskap
Med Fiskars produkter får du hjälp med beskärning, bevattning och annat som krävs för att hålla just din trädgård i trim!

Yxor & järnvaror

Kvastar & borstar

Krattor & räfsor

QuikFit

Grensaxar

Häcksaxar & grensågar

Sekatörer

Spadar & grepar

Populära trädgårdsredskap

Fiskars bästa trädgårdstips inför hösten och vintern

Så blir gräsmattan mossfri

En vanlig orsak till att gräsmattor drabbas av mossa är att höstlöven inte krattats bort i tid. Tjocka bladskikt lägger sig som en matta över gräset och stänger ute ljus, vilket leder till att mossan växer till sig. Plocka fram lövräfsan och kratta bort löv och kvistar som fallit till marken för att ge gräsmattan bra förutsättningar. Fiskars lövräfsa ur serien Xact har kraftiga och böjbara tinnar, vilket gör att löven inte fastnar. Löven kan sedan användas för att skydda trädgårdens växter inför vintern, exempelvis under häcken.

Undgå ogräs på terrassen

Kom ihåg att sopa undan alla gamla löv och fallna kvistar från terrassen innan det blir alltför blött och kallt ute. Ligger löven kvar när vårens solstrålar kommer blir risken större att ogräs frodas, både invid och under terrassen. Fiskars mellanstora gårdskvast passar extra bra för terrassen och uteplatsen. Samla löven i en praktisk pop-up-säck för trädgårdsavfall som är enkel att bära med sig.

Rengör rännorna snabbt och smidigt

Våra tak utstår ungefär 100 ton nederbörd varje år. Det är många liter vatten som behöver ledas genom stuprör och takrännor. Om rännorna är fyllda med smuts eller löv finns det risk att vattnet rinner iväg åt fel håll.

För att klara regn och snö bör rännorna rengöras minst en gång om året. Fiskars takrännerensare ur serien QuikFit är utrustad med både skrapa och borste. Använd skrapan för att ta bort löv och skräp och byt därefter till borsten för att få bort kvarstående smuts och mossa.

När rännan är helt rengjord, skölj den ett varv med vatten. Takrännerensaren används bäst tillsammans med Fiskars teleskopskaft.

Rätt redskap för ditt behov

Det spelar ingen roll om du har en praktfull fruktträdgård, en bohemisk innergård eller en välplanerad balkong

Alla utemiljöer är fantastiska och behöver gröna fingrar och riktigt bra redskap!

Fiskars kvalitativa produkter underlättar ditt trädgårdsarbete och hjälper dig att skapa magiska oaser

Lägenhet och balkong

Innergård

Mindre trädgård

Större trädgård

25001+ nöjda kunder!

33604 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…