Just nu pågår vår stora sommarrea! Se hit för att fynda!
Privat
Företag
Varumärken
Privat
Företag
Favoriter

GASOLGRILL ELLER KOLGRILL?

Detta är den eviga frågan när det är dags att köpa en ny grill. 
Ofta fastnar debatten i att kolgrillen ger en grillsmak som inte kan uppnås med gasolgrillen. Får köttet verkligen en godare grillsmak med kol? Svaret på den frågan är nej. I tester som genomförts har till och med de som säger att de kan uppleva en skillnaden i smaken haft fel när de fått svara på frågan om köttet grillats på en kolgrill eller gasolgrill.

Grillsmaken i köttet uppnås på samma sätt oavsett om du grillar på kol eller gasol. Den karaktäristiska grillsmaken ligger i köttbitens fett och köttsaft som framträder tillsammans med elden från gasolen, kolet eller briketterna.

Vi tycker det är roligt att grilla och vi vet att sann matlagningsglädje kommer när de rätta förutsättningarna finns på plats. Hos oss hittar du därför ett enormt sortiment av grilltillbehör för både gasolgrillar och kolgrillar. Grilltillbehören finns tillgängliga för alla typer av maträtter som kyckling, hamburgare, pizza, wok, grönsaker, grillspett och många fler.

LÅT OSS FOKUSERA PÅ KÄNSLAN

Grillning är en sport och precis som inom idrott framkallar olika typer av idrottsevangemang olika känslor. Den gemensamma nämnaren för all idrott är dock att skapa ett underhållningsvärde och en rofylld känsla. Gasolgrillen och kolgrillen skulle kunna beskrivas på ett liknande sätt. Grillningsmetoderna ger båda välsmakande grillad mat men representerar olika känslor vid matlagningen. Känslor som skapas har en tendens att sprida sig till mer än faktiska resultat. Kanske är det därför debatten om grillat från kolgrill eller gasolgrill lever vidare?

Kolgrillen representerar det klassiska sättet att grilla och det är en speciell känsla att få tända kolen eller briketterna. Det tar lite längre tid att få sin grillade mat färdig men tiden som spenderas är ofta guld värd, i form av känslan att få grilla.

Gasolgrillar får snabbt upp värmen till en perfekt grilltemperatur. Gasolgrillen är med andra ord bra när du gillar att spontangrilla men även när du bjuder på grillfest. Grillytorna på en gasolgrill är i regel större och det går snabbare att grilla stora mängder mat till årets alla fester.

Se våra
gasolgrillar!

Se våra
kolgrillar!

Inspireras av spännande
grilltillbehör!

Få till
röksmaken

Grilla som i
Italien

Flytta ut
köket

För vildmarksäventyret

Elen gör jobbet

NÄR KÄNSLAN SITTER I VARUMÄRKET

BRÄNSLE FÖR VÄRME OCH SMAK

För kolgrillar

För gasolgrillar

För rökigheten

TA HAND OM GRILLEN & FÖRLÄNG GRILLGLÄDJEN

Håll grillgallret rent

Skydda grillen mot smuts

 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 21 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Laddar…