Just nu: beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.

ROTISSERIE-KYCKLING MED POTATISSALLAD

Skölj kycklingen och torka sedan av den med hushållspapper. Häll lite rapsolja på den och smörj in den. Ta sedan en rub som är anpassad för kyckling och rubba kycklingen runt om i ett jämt lager.

Lägg sedan kycklingen på en tallrik och täck med plastfolie. Låt vila i kylen i minst fyra timmar men gärna över natten. Två timmar innan du ska grilla kycklingen så tar du bort plasten så att kycklingen får luftas lite. På detta sätt blir skinnet krispigare när du grillar den.

Tänd grillen med Kamado Sumos quebracho-kol på ena sidan av grillen. Ta inte för mycket för du vill inte att det ska bli för varmt i grillen, sikta på 175 grader. Tänk på att om du inte vill att kycklingen ska smaka för mycket rök är det viktigt att kolet är helt tänt, därför ska du inte ta för mycket kol. Om du behöver fylla på med mer kol använd en skorstenständare och fyll på med redan glödande kol.

Knyt upp kycklingvingarna och benen så att inget hänger ut från kycklingen när du grillar den. På så sätt är det inget som blir bränt. Enklast är att knyta ett snöre runt kroppen runt vingarna. Benen är ofta ihopsatta när du köper kycklingen annars knyter du dem med så att de är tätt mot kroppen.

Träd upp kycklingen på spettet och sätt i den i grillen och starta snurran. Stäng locket och testa tempen med Kamado Sumos ”Instant read termometer” efter ungefär 30 min. När tempen har nått 75 grader i bröstet brukar den vara som godast vid denna typ av grillning, lite fastare men grymt saftig fortfarande.

Servera med en god potatissallad, en riktig höjdare till allt grillat!

POTATISSALLAD (Till 4-6 personer)
1 kg färskpotatis eller små delikatesspotatisar
1,5 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
1 kruka dill
10 rädisor
2 msk kapris
2 msk Västervikssenap
Salt & peppar

Koka potatisen och låt den svalna. Skär potatisen i ca fyra delar så det blir lagom munsbitar. Tvätta rädisorna och skär dem i fyra delar. Hacka kapris och dillen fint. Blanda samman allt och smaka av med salt och peppar och eventuellt mer senap.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto