Just nu: Fri frakt på stora delar av vårt lagerförda sortiment. Se villkor här!
BAUHAUS Plantskola

På BAUHAUS plantskola guidar vi dig hela vägen från plantering av dina uteväxter till vilka produkter du behöver för olika typer av trädgårdsväxter

VILKEN VÄXT KAN JAG PLANTERA?

Det är inte svårt att plantera en växt men det gäller att veta var växten du ska plantera mår bra.
En naturlig fråga efter man ställer sig efter det är: Hur ska man veta var växten mår bra? 
För att svara på det får vi ta hjälp av Zonkartan som Riksförbundet över Svensk Trädgård tagit fram. 

Zonkartan delar in Sverige i olika zoner, från ett till åtta plus fjällregion. 
Dessa zoner indikerar hur växtvänliga områdena är för olika typer av växter. Ett bra första steg när man letar efter en växt är därför att utgå från var den ska planteras, helt enkelt i vilken zon, och bestämma vilken växt som passar bra utifrån zonerna. 

Den andra naturliga frågan som kan ställas efter det är: Hur ska jag veta vilken zon växten klarar av att växa i?

För att underlätta sökandet står det alltid på alla växter som finns på BAUHAUS.se vilken växtzon de är anpassade för att klara av. 
För att göra sökandet efter den perfekta uteväxten ännu smidigare kan du även välja att  "Öppna Filter", när du tittar på växterna inne i kategorierna, och sedan välja den växtzon du vill plantera i. När du väljer detta sättet kommer enbart växter som är anpassade efter dina förutsättningar att visas. 

En sista fråga som är bra att ha svar på innan man planterar sin växt är: I vilket läge kommer trädgårdsväxten planteras? 
Kommer det vara soligt under den största delen av dagen? Kommer det vara soligt med halvskugga eller soligt och sedan skugga?
När du vet svaret på denna fråga är du redo att välja en växt som har de bästa grundförutsättningarna för att lyckas växa sig stark över många år. 
Det är också nu man kan börja sortera bland alla roligare frågor som till exempel: Vilken färg ska växten ha? När ska växten blomma? 

Har du svaret på vilken zon växten ska växa i och i vilket läge, då är du redo att välja bland uteväxterna och göra din utemiljö till något unikt. För att gå steget längre rekommenderar vi dig att läsa planteringstipsen på BAUHAUS.se och planteringstipsen som följer med din växtleverans. 

Vid sidan om att erbjuda ett stort sortiment av växter med hemleverans på BAUHAUS.se erbjuder vi ett brett sortiment av trädgårdsväxter i ditt lokala BAUHAUS-varuhus. Under sommarmånaderna kan du hitta ett stort och varierat sortiment av rosor, olika typer av klängväxter, prydnadsbuskar, perenner, bärbuskar, fruktträd, barrträd, häckväxter, kryddor och sommarblommor.

Många av växterna vi säljer på BAUHAUS går under konceptet Piardino. 
På Piardinos hemsida kan du söka efter grundläggande växtinformation, till exempel på vilket avstånd olika växter ska planteras, 
hur mycket de växer i snitt per år och i vilket läge växterna mår bra i. 

Du kan även hitta inspirationsartiklar samt tips och idéer för hur du bäst lyckas med ditt växtprojekt. 

Svensk Trädgårds Zonkarta över Sverige

VAD BETYDER VÄXTERNAS TEKNISKA BESKRIVNINGAR?

Co: När det står "co" under en växts tekniska information betyder det att växten odlats i en kruka.

Fördelen med att köpa en växt av denna odlingstyp är att den kan planteras under hela växtsäsongen, i och med att rotsystemet är starkare på denna typ av växt. 

Planterar du en krukodlad (co) växt under sommaren ska du komma ihåg att vattna rikligt. 

Krukstorlek: Anger krukans storlek om växten kommer i en planteringskruka. Kom ihåg att denna ska avlägsnas innan plantering.

Storlek vuxen planta: Detta är maxhöjden växten kan uppnå. Detta är inte höjden eller storleken på plantan som levereras. Kom ihåg att det kan ta flera år för en växt att nå sin fulla höjd. 
Till exempel så kan det ta tiotals år för ett träd att växa till sin fulla höjd.


ODLINGSTYPER

Barrot: Denna typ av växt är inte krukodlad utan odlad på friland. Växten kommer med en så kallad rotklump, detta betyder att den levereras utan kruka. 
Viktigt är att plantera denna växt så fort som möjligt efter leverans.

Krukodlad: Denna växt är odlad i en kruka och kommer med ett starkt och välutvecklat rotsystem. Har lättare att rota sig än barrotade växter och är mer tålig.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto