Information angående Coronaviruset Covid-19

HUR PLANTERAR MAN ROSOR?

När du ska plantera en ros behöver du först veta om du har en barrotad ros eller en krukodlad ros. Det som är skillnaden mellan en barrotad och krukodlad ros vid plantering är att en barrotad ros ska planteras på våren eller hösten medan en krukodlad ros kan planteras så länge du kan gräva i marken.

1. GRÄV EN GROP 

Gropen ska vara ca: 50 cm djup och 50 cm bred i ett varmt och soligt läge på tomten. Jorden rosorna ska planteras i ska vara näringsrik och väldränerad samt något lerhaltig. 

2. VECKLA UT RÖTTERNA OCH PLANTERA

Veckla ut rosens rötter så de brer ut sig i planteringsgropen. Är rötterna långa kan du behöva klippa av dem några centimeter för att de ska få plats. Tänk på att inte vrida rötterna uppåt, de ska gro nedåt i hålet. 

TIPS!

När du sätter ned rosen i gropen ska du ha förädlingsstället ca 10 cm under markytan. Förädlingsstället är det ställe på rosen där grenarna och rötterna möts i en knöl.

3. FYLL PÅ MED JORD OCH VATTNA 

Fyll på med jord till hälften, vattna och trampa försiktigt ned jorden. När du fyller på med jord rekommenderar  vi att du använder rosjord. Detta kommer ge rosorna en god start i sin nya miljö. När vattnet runnit undan fyller du på med mer rosjord och vattnar igen. 

TIPS!

När du är klar med planteringen ska spara jord i en mindre kulle jord runt rosens stam. 

Till alla våra rosor >>

Plantera med rosjord >>

TIPS PÅ NÖDVÄNDIGA PRODUKTER VID PLANTERING AV ROSOR

SKAPA FINA UTOMHUSMILJÖER MED ROSOR

Rosenbågar

Spaljéer

Sekatörer

Utomhuskrukor

VÅRA ROSFAVORITER

Floribunda Allgold

Floribunda Carl Philip

Bourbonica Louis Odier

Gallica Mundi

25276+ nöjda kunder!

33898 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…