Företagskund? Ansök eller logga in här!

Hur bidrar Separetts produkter till miljön?

Något som vi på Separett® alltid strävar efter med våra produkter är att bidra till miljön och framför allt att alltid arbeta mot ett av FN:s hållbarhetsmål; rent vatten och sanitet för alla.

Separett® har flertalet modeller med olika funktioner som alla är med och bidrar till att minska belastningen på miljön. Då Separetts toaletter inte är beroende av vare sig avlopp eller vatten sparar vi tillsammans in på denna värdefulla resurs. Du som användare har möjligheten att välja hur du vill hantera ditt avfall och kan enkelt bli en del av kretsloppet genom att återanvända avfallet som gödning i din trädgård och rabatt.

Separett® vill tillse att sina kunder upplever deras produkter som enkla och bekväma. Därav ska det inte vara komplicerat att äga en av våra toalettlösningar. Med en korrekt installation är detta robusta produkter som håller länge.

Separett tror även att deras produkter bidrar till en ökad medvetenhet hos sina kunder och användare, hur man är och blir en del av kretsloppet samt att ens ekologiska fotavtryck minskar. Tillsammans behöver vi alla hjälpas åt för att kunna uppnå en framtid där vi inte påfrestar naturen och miljön som vi tyvärr gör idag.

Varför ska du välja en Separett® som toalettlösning?

Det finns flera bra skäl till att faktiskt använda en produkt som inte är beroende av och använder onödiga resurser, Separett har listat åtta skäl som förhoppningsvis får dig att tänka Separett® vid valet av din nästa toalett!

 • Enkelt. Precis som vilken annan toalett som helst är våra produkter enkla att använda samt att du har möjlighet att kunna återanvända avfallet.

 • Bekvämt. Smidiga och bekväma som vilken toalettlösning som helst. Bara att sätta sig ner och utföra sina behov, precis som vanligt.

 • Flexibelt. Eftersom våra produkter inte är beroende av vare sig vatten eller avlopp kan du i princip välja var du vill installera din toalett - stuga, permanentboende, båt, husbil, Tiny House, jaktstuga … eller någon helt annanstans.

 • Miljövänligt. Du blir en del av kretsloppet och minskar ditt ekologiska fotavtryck. Dessutom återanvänder du ditt avfall på bästa sätt!

 • Kompostering. Genom att kompostera det fasta avfallet, med eller utan ditt hushållsavfall, gör du en god gärning för både miljön, bakterierna och smådjuren. Då ditt avfall bryts ner till jord kan du enkelt använda det som gödning i trädgården!

 • Spara vatten. Du sparar mängder med vatten! I stället för att spola ner ditt avfall med rent vatten bidrar du till att spara flera liter om dagen. Visste du att en vattentoalett gör av med 35L vatten/dag?

 • Inget reningsverk inblandat. Då du hanterar ditt avfall själv är det inget reningsverk inblandat i efterhanteringen. På så vis bidrar du till att våra vattendrag, sjöar och hav ska må bra i framtiden.

 • Naturligt gödningsmedel. Att hantera ditt eget avfall ger dig ett naturligt gödningsmedel. Det komposterade avfallet, urinen samt askan kan smidigt och enkelt användas i trädgård och rabatt.*

*Glöm inte att alltid kontrollera vad som gäller i din kommun.

Vilken modell passar dig bäst?

Separett har ett brett sortiment med flertalet olika modeller, något för alla. När det kommer till valet av toalettlösning och vad som passar dina behov beror mycket på hur stor del du vill vara i hanteringen av avfallet.

Förbränningstoalett
För dig som gillar enkel hantering. Här bränns avfallet och enda restprodukten blir aska, som smidigt kan användas i trädgården eller slängas direkt i hushållsavfallet. Hög säkerhetsnivå ger ett tryggt och bekvämt ägande. Både för ditt permanentboende och fritidshus.

Urinseparerande toalett
Toaletten för dig som vill bidra till kretsloppet. Då det fasta avfallet och urinen separeras kan du enkelt kompostera och använda detta som gödning i din trädgård och rabatt. Urinseparerande toaletter fungerar i alla miljöer och kräver inget uppvärmt utrymme.

Torrdass
Toaletten för dig som gillar enkel montering. Vårt urinseparerande Torrdass monteras snabbt och enkelt på befintligt utedass och kan köpas med antingen plast-, frigolit- eller träsits. Minimal lukt, mindre avfall och färre tömningar. Ger ditt utedass en ny look!

Urintoalett
Toaletten för dig som endast behöver hantera urin. Fungerar som egen toalettlösning eller som komplement till förbränningstoalett. Med en urintoalett blir det enkelt att ta hand om urinens näringsämnen för trädgården. Perfekt för sommar eller kolonistugan.

Separett’s snabbguide

Det finns en hel del att tänka på när du vill och ska välja en toalettlösning. Men du kan vara lugn, vi på Separett har över 40 års erfarenhet och guidar dig snabbt igenom några av de viktigaste bitarna att ha med dig in i toalettlandskapet!

Kommunala bestämmelse

Först och främst är det kommunen som bestämmer hur du bör hantera latrin, urin och urinblandat spolvatten samt vilka regler som gäller vid en installation.

Tänk därför på följande:

 • Hur hantering av avfall ska skötas

 • Kontakta din kommun tidigt i processen för att veta vilka regler som gäller

 • Toalettlösningen bör vara anpassad för fem helårsboende personer – gäller även fritidshus

Installation och placering

 • Tänk alltid toalett tidigt i byggprocessen/renoveringen

 • Olika toalettlösningar kräver olika installationer

 • Var noga med att ditt utrymme är stort nog för din toalettlösning och hantering av avfall

 • Glöm inte att köpa till Separett ventilationssatser för en komplett installation

 • Tänk på att installationen är livsviktig för toalettens funktionalitet och välbefinnande. Kontakta oss på Separett om du är tveksam!

Komfort och hantering

Detta är också något som är viktigt att ha med sig tidigt i sitt val av toalettlösning. Fundera ut vad som är viktigt för dig, hur du vill hantera samt hur delaktig du vill vara i avfallet. För bästa möjliga komfort rekommenderar vi att du använder våra tillbehör för respektive produkt – allt för en bättre upplevelse!

Förbränningstoalett

Urinseparerande toalett

 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto