Företagare? Logga in eller skapa ett konto här!
Varumärken
Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto

Elda på rätt sätt!
 
Visste du att de flesta tänder upp brasan på fel sätt? Och att fukthalten i träet är avgörande för brasan?
Här har vi samlat tips på hur du lyckas med elden för att värma ditt hem på ett effektivt sätt samtidigt som du sparar både pengar och på miljön.

RÄTT VED

Clean Flame AS i Norge är marknadsledande inom ved och den leverantör som förser BAUHAUS med den högkvalitativa björkved som säljs i varuhusen. Historiskt sett är björk det ett träslag som vi nordbor föredrar att elda med. Det är en hårdved som brinner bra och länge. Gran eller furu sprakar och har du en öppen spis kan det sprätta ut gnistor. Den egenskapen har inte björk. Med björk får du inte heller kåda på händerna när du hanterar veden.

FUKTHALTEN AVGÖRANDE FÖR BRASAN

För att brinna optimalt ska ved aldrig överstiga 20 procents luftfuktighet, menar Anders Aasen. Vi garanterar att veden är under 18 procent och sällan är den över 15. BAUHAUS säljer ved i kilo och inte i liter, vilket gör det lättare för kunden att veta vad som köpts. Varje enskild 15-kilossäck vägs när den packas. Testa fuktighetshalten med en mätare eller slå ihop två vedträn. Låter det skarpt och ger en klang så är det bra.

LAGRA PÅ RÄTT SÄTT

Ved ska alltid lagras under tak så det inte kommer regn och snö på den. Den bästa platsen är en luftig vedbod, men det fungerar även att lägga veden under ett litet tak mot en yttervägg.

– Man ska aldrig lägga en presenning över vedtraven eftersom den stänger in fukten. Då är det bättre med en plåt som leder bort vatten och låter luften cirkulera. Ved ska inte heller ligga direkt på backen. Lägg en EUR-pall i botten att stapla veden på, svårare än så är det inte, säger Anders.

BRASKAMIN ADURO 9.6

En tidlös braskamin med plats för ved! Att kunna titta in på en levande eld har alltid varit en avgörande parameter - därför finns ett effektivt glasskydd för att soten inte sätter sig på front- eller sidoglasen.

BRASKAMIN ETOS 37

Braskamin Etos 37 är en modern och stilren braskamin med miljövänlig förbränning. Etos 37 har även så man kan ansluta för friskluft utifrån, vilket ger en effektivare eldning i kaminen.

PELLETSKAMIN ADURO P1 SVART

Aduro P1 är en klassisk rund pelletskamin med ett skandinaviskt formspråk. Den integrerade wifi-modulen gör det lätt och okomplicerat att styra kaminen, oavsett var i världen du befinner dig!

 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 21 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Laddar…