Företagare? Logga in eller bli företagskund här.
Varumärken
Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto

Spara på energi! 
Det finns en hel del du kan göra för att spara på både energi och på kostnader när elpriserna stiger. Här samlar vi goda råd och tips för dig som vill sänka dina elkostnader på både kort och lång sikt.

Uppvärmningen i hemmet står för en stor del av energiförbrukningen i våra hem. Spara på el genom att sänka värmen en eller ett par grader till att börja med, i hela huset eller i vissa rum för att spara på energi och på elkostnader. De finns andra sätt som gör det enkelt för dig att sänka elkostnaderna.

  • Stänga av golvvärmen, handdukstork mm när de inte används eller behövs.
  • Täta kring fönster och dörrar med nya tätningslister för att hålla kvar värmen inne och sänka energiförbrukningen.
  • Investera i en luftvärmepump som kan sänka dina elkostnader i längden.
  • Släcka lampor i rum där du inte vistas i och byt ut gamla lampor till LED-lampor och lågenergilampor.
  • Byt gamla fönster till fönster som behåller värmen bättre inomhus och stänger ute kylan utomhus.

Spara på energi och på pengar med en luftvärmepump
Med en luftvärmepump kan du minska dina uppvärmnings­kostnader med hela 50-70% och har därför en hög besparing trots den relativt låga investeringskostnaden som krävs för att köpa och installera luftvärmepumpen.

Miljövänlig
En luftvärmepump är ett utmärkt val för klimatet. Luftvärmepump använder sig av en mindre mängd el för att utvinna värmen som finns i utomhusluften, vilket är en förnybar källa för värmeenergi.

Uppvärmning och nedkylning
Du kan växla mellan uppvärmning och luftkonditionering med en luftvärmepump. Under varma sommardagar kan luft/luft-värmepumpen leverera kyla och under de kalla perioderna på året värmer den upp hemmet.

En modern braskamin är designad för att få ut mesta möjliga värme ur veden

Idag använder en modern braskamin alltid 75 % av den värme som kan utvinnas från en vedbit. De bästa ugnarna är till och med upp till en utnyttjandegrad som är över 80.

Avancerad förbränningsteknik kombinerat med enkla system för reglering av lufttillförseln är förklaringen till den goda förbränningsekonomin. Samtidigt säkerställer systemen en total och miljövänlig förbränning av veden. Detta innebär bl.a. mindre aska i ugnen.

Nya braskaminer gör braskaminer till det billigaste sättet att värma upp ditt hem. Det visar mätningar från Danmarks Teknologiska Institut.

Vedeldning kan på de flesta håll till och med konkurrera med fjärrvärme och vedeldning kostar bara hälften av vad det vanligtvis kostar att värma upp bostaden med olja. Elvärme kan vara upp till fem gånger så dyrt som vedeldning, visar siffrorna.

En modern braskamin utnyttjar energin i veden bättre än gamla braskaminer. Dock handlar det inte bara om det att köpa en ny braskamin, utan det finns även en hel del tips på hur man kan elda mer energivänligt.

Spara på dina värmekostnader med tätningslister.
tesa självhäftande tätningslister kan täta sprickor och glipor mellan 1 och 7 mm och håller mellan 4 och 15 år. Listerna är gjorda av olika material (skum, gummi och silikon) och tätar på olika sätt. De kan minska dina värmekostnader från 20 till så mycket som 40% beroende på byggnadens skick, väder och energikostnader.

Håll värmen och spara pengar på elräkningen.
Om det drar kallt i ditt hem kan det bero på att dina befintliga tätningslister har blivit för gamla och har förlorat sin elasticitet. Det är inget problem. Du kan enkelt byta ut den. Du måste bara se till att välja en tätningslist som passar.

De sprickor och springor som finns i din karm.
tesamoll-tätningslister kan täta sprickor och springor på ända upp till 7 mm. När du tätar dina sprickor i fönster och dörrar med tätningslister kan du minska din energiförbrukning snabbt och effektivt. Att fönster och dörrar är otäta kan åtgärdas utan att man behöver lägga ner en massa pengar på att byta ut dem. Kvaliteten på skummet, gummit eller silikonet samt häftförmågan på baksidan av tätningslisten är avgörande för att tätningslisten ska täta effektivt och hur länge dina tätningslister håller (och inte deformeras och ändrar form när vinden och kylan griper tag).

Frågor och svar om luftvärmepumpar

Få installation till fast pris med Montageservice
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 21 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Laddar…