Just nu: beställ för 3 000 kronor och få fri frakt! Läs villkor här.

Spara på energi! 
Det finns en hel del du kan göra för att spara på både energi och på kostnader när elpriserna stiger. Här samlar vi goda råd och tips för dig som vill sänka dina elkostnader på både kort och lång sikt.

Uppvärmningen i hemmet står för en stor del av energiförbrukningen i våra hem. Spara på el genom att sänka värmen en eller ett par grader till att börja med, i hela huset eller i vissa rum för att spara på energi och på elkostnader. De finns andra sätt som gör det enkelt för dig att sänka elkostnaderna.

  • Stänga av golvvärmen, handdukstork mm när de inte används eller behövs.
  • Täta kring fönster och dörrar med nya tätningslister för att hålla kvar värmen inne och sänka energiförbrukningen.
  • Investera i en luftvärmepump som kan sänka dina elkostnader i längden.
  • Släcka lampor i rum där du inte vistas i och byt ut gamla lampor till LED-lampor och lågenergilampor.
  • Byt gamla fönster till fönster som behåller värmen bättre inomhus och stänger ute kylan utomhus.

Spara på energi och på pengar med en luftvärmepump
Med en luftvärmepump kan du minska dina uppvärmnings­kostnader med hela 50-70% och har därför en hög besparing trots den relativt låga investeringskostnaden som krävs för att köpa och installera luftvärmepumpen.

Miljövänlig
En luftvärmepump är ett utmärkt val för klimatet. Luftvärmepump använder sig av en mindre mängd el för att utvinna värmen som finns i utomhusluften, vilket är en förnybar källa för värmeenergi.

Uppvärmning och nedkylning
Du kan växla mellan uppvärmning och luftkonditionering med en luftvärmepump. Under varma sommardagar kan luft/luft-värmepumpen leverera kyla och under de kalla perioderna på året värmer den upp hemmet.

Vad är Radflek?
Radflek är en revolutionerande energibesparande radiatorreflektor som reflekterar 95 % av värmeenergin som utstrålas från baksidan av en radiator tillbaka till ditt rum.

Hur fungerar Radflek?
Radiatorer skickar ut värme åt alla håll. När Radiatorn är placerat mot en vägg kommer så mycket som 45 % av värmen som avges av Radiatorn att riktas mot väggen.

Ett Radflek-ark placerad mellan Radiatorn och väggen kommer att minska mängden värme som går till spillo genom att reflektera upp till 95 % av värmen tillbaka till Radiatorn varvid effekten på Radiatorn kan sänkas. Det innebär att det behövs mindre energi för att värma upp rummet till önskad temperatur.

Sänk dina elräkningar
Radflek är en laminerad aluminiumfolie med en beläggning i 7 lager som förhindrar oxidation och bevarar den höga reflektionsförmågan i upp 60 år. 

Med Radflek behövs mindre energi för att värma upp rummet till önskad temperatur och därför blir dina energikostnader lägre. Radflek har visats minst 23 % effektivare än någon ann reflektor och kommer att betala för sig på kort tid.

Minska ditt koldioxidavtryck
Genom att installera Radflek på dina element minskar du dina koldioxidutsläpp med upp till 8,9 kg CO2 per element varje år. Med Radflek bakom dina element gör du en insats för miljön och klimatet. 

Räkna ut hur mycket du kan spara

En modern braskamin är designad för att få ut mesta möjliga värme ur veden

Idag använder en modern braskamin alltid 75 % av den värme som kan utvinnas från en vedbit. De bästa ugnarna är till och med upp till en utnyttjandegrad som är över 80.

Avancerad förbränningsteknik kombinerat med enkla system för reglering av lufttillförseln är förklaringen till den goda förbränningsekonomin. Samtidigt säkerställer systemen en total och miljövänlig förbränning av veden. Detta innebär bl.a. mindre aska i ugnen.

Nya braskaminer gör braskaminer till det billigaste sättet att värma upp ditt hem. Det visar mätningar från Danmarks Teknologiska Institut.

Vedeldning kan på de flesta håll till och med konkurrera med fjärrvärme och vedeldning kostar bara hälften av vad det vanligtvis kostar att värma upp bostaden med olja. Elvärme kan vara upp till fem gånger så dyrt som vedeldning, visar siffrorna.

En modern braskamin utnyttjar energin i veden bättre än gamla braskaminer. Dock handlar det inte bara om det att köpa en ny braskamin, utan det finns även en hel del tips på hur man kan elda mer energivänligt.

Spara på dina värmekostnader med tätningslister.
tesa självhäftande tätningslister kan täta sprickor och glipor mellan 1 och 7 mm och håller mellan 4 och 15 år. Listerna är gjorda av olika material (skum, gummi och silikon) och tätar på olika sätt. De kan minska dina värmekostnader från 20 till så mycket som 40% beroende på byggnadens skick, väder och energikostnader.

Håll värmen och spara pengar på elräkningen.
Om det drar kallt i ditt hem kan det bero på att dina befintliga tätningslister har blivit för gamla och har förlorat sin elasticitet. Det är inget problem. Du kan enkelt byta ut den. Du måste bara se till att välja en tätningslist som passar.

De sprickor och springor som finns i din karm.
tesamoll-tätningslister kan täta sprickor och springor på ända upp till 7 mm. När du tätar dina sprickor i fönster och dörrar med tätningslister kan du minska din energiförbrukning snabbt och effektivt. Att fönster och dörrar är otäta kan åtgärdas utan att man behöver lägga ner en massa pengar på att byta ut dem. Kvaliteten på skummet, gummit eller silikonet samt häftförmågan på baksidan av tätningslisten är avgörande för att tätningslisten ska täta effektivt och hur länge dina tätningslister håller (och inte deformeras och ändrar form när vinden och kylan griper tag).

Byt till en smart termostat från Ebeco!
Termostaten EB-Therm 500 stödjer åtta olika givartyper och passar i de vanligast förekommande ramsystemen, vilket ger goda möjligheter att byta ut din gamla termostat mot en ny smartare modell som kan hjälpa dig att spara el.

Med EB-Therm 500 kan värmen enkelt sänkas och höjas efter ditt behov över dygnet. Med energisparprogrammen talar du om för systemet hur hög eller låg temperaturen ska vara vid ett antal tidpunkter. Den billigaste energin är såklart den du inte använder och när ingen är hemma, eller alla sover, kan värmen utan problem sänkas.

Termostaten har en adaptiv funktion som tar hänsyn till uppvärmningstiden inför varje händelse och ser till att värmen börjar höjas i tid. Med tillbehöret EB Connect WiFi förvandlar du termostaten till en uppkopplad enhet och kan styra värmen via Ebecos app.

Förutom att det då blir ännu enklare att ställa in uppvärmningen exakt hur du vill ha den erbjuder appen fler funktioner än om du styr termostaten på ett traditionellt sätt, exempelvis en årskalender. Den uppkopplade termostaten är dessutom kompatibel med Tibber, Google HA och öppet API.

Läs mer om energieffektiv golvvärme med Energy Saver från Ebeco

Så här enkelt och effektivt är det att tidsstyra golvvärmen från nVent RAYCHEM
Med en modern digital golvvärmetermostat som har program för tidsstyrning kan golvvärmens temperatur och värmeperioder anpassas helt och hållet till de boendes behov och levnadsvanor. Därmed slösas ingen, eller mindre, energi på golvvärme när golven inte används.

Styrs den befintliga elektriska golvvärmen med en analog termostat, eller en digital termostat som inte har tidsstyrning, lönar det sig oftast att byta. Byt till en digital golvvärmetermostat som är enkel att använda, så behöver du inte anlita en elinstallatör för att göra eller ändra anpassningarna i termostaten. Idag finns termostater med touch och swipe-skärm, som är lika enkla att använda som en smart mobiltelefon. (Men installationen av termostaten ska alltid göras av behörig elinstallatör.)

Välj en digital golvvärmetermostat som dessutom kan distansstyras via en gratis app, så kan du enkelt stänga av eller sänka värmen när du åkt på semester (om du inte kommer ihåg att göra det innan du åker…).

Frågor och svar om luftvärmepumpar

Få installation till fast pris med Montageservice
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto