Företagskund? Ansök eller logga in här!

Att tänka på när du väljer ditt nya spabad!

Det finns ett par saker som du bör ha i åtanke när du väljer vilket bad du ska köpa.

- Vilken badtyp är du? Vill du kunna sjunka ner i ett bad med varmt vatten och låta livet stanna upp för en stund eller är det viktigt med en riktigt bra massage som uppmärksammar varje muskel i kroppen?

- Storlek. Hur stort bad kan du ha på den ytan du har dedikerat för ditt bad, ha då möjlighet att komma åt serviceluckan med i beräkningen.

- Hur många platser vill du ha/ hur många liggdelar vs. sittplatser? Avslappnande för återhämtning eller socialt med plats för många?

- Sittdjupet spelar roll, för att få ut det mesta av din badupplevelse bör du ”hamna” rätt i sitsen/liggdelen. Spabaden är utrustade med olika sittdjup för att tillgodose flera behov.

- Vilken typ av rening vill du ha? Det finns salt-rening, UV-rening & Ozon-rening som alla har olika fördelar.

Salt-Rening
Saltrening innebär att du renar spabadets vatten genom att tillföra salt som aktiveras i saltreningskärlet. Saltet tillsätts i samband med påfyllning av spabadet och till skillnad från klor behöver man då inte fylla på med samma intervaller. Du ersätter både det passiva (Ozon/UV) och aktiva (Klor) reningssystemet när du uppgraderar till saltrening.

Fördelar med Saltrening:
- Undvik tillsättning av klor efter varje badtillfälle
- Minska förbrukningen av kemikalier
- Undvik eventuell irritation av klor
- Lindrande av hudåkommor så som psoriasis med mera
- Neutral doft, jämfört med klor

UV-Rening
UV-reningen är en rostfri tub som vattnet passerar genom. UV-lampan bestrålar vattnet genom en glasstav och reducerar på så sätt bakterier och bioorganismer på ett effektivt sätt. Reningen är aktiv under de automatiska reningscyklerna i spabadet.

UV-lampan bör kontrolleras/bytas årligen. Kontrollera att din UV-lampa fungerar genom att aktivera ryggmassagepumpen. Tryck på P1 på panelen. Om lysdioden på UV-kontrollenheten lyser grönt fungerar din UV-rening. Lyser den rött behöver du byta UV-lampa. Används tillsammans med klor.

Fördelar med UV-rening:
- Minska mängden klor

Ozon-Rening
Spabad med ozonrening har en ozongenerator som renar vattnet under filtercykeln. Ozongeneratorn producerar ozon av syreatomerna i luften som blandas in i vattnet. Ozonet angriper bakterier och bioorganismer för att sedan återgå till vanligt syre igen.

Slang och backventil bör kontrolleras var tolfte månad. Är slangen hård byts den ut för att undvika läckage. Kontrollera också gummitätningen på insidan av T-röret. Lossa muttern för att komma åt gummitätningen. Används tillsammans med klor.

Fördelar med Ozonrening:
- Mer underhållsfritt

Swebad är ett familjeägt företag och har sedan början av 2000-talet levererat spabad, swimspas och inomhusbad. Swebad har byggt sin verksamhet genom proffsmarknaden och blivit ett välkänt varumärke i branschen.

Ständigt utvecklar Swebad sitt sortiment för att erbjuda det bästa alternativet för alla badälskare. Det är med stolthet Swebad har barnfamiljer, sportentusiaster, och livsnjutare som lyckliga ägare av ett Swebad. Bra kvalité, god produktkännedom, eftermarknadsprodukter, lättillgänglig information och en direkt servicesupport skapar trygghet i ditt köp. Välkommen till oss på Swebad!

Fördelar med spabad från Swebad
- Låg driftkostnad. Du ska kunna använda ditt spabad varje dag utan att oroa dig för skyhöga elräkningar.
- Lätt att underhålla. Du ska inte behöva spendera din helg med att underhålla ditt spabad eller ha en kemiexamen för att hålla vattnet kristallklart.
- Rent vatten. Utsätt inte din familj för onödiga och potentiellt skadliga kemikalier. Våra spabad är utrustade med avancerad vattenreningsteknik.

Att tänka på när det gäller placering av ditt spabad/swimspa.
Ett spabad bör stå på en plats som är lättåtkomlig året runt. Tänk på hur vinden tar sig runt hörnet, solens läge under dagen, hur du skyddar dig från nyfikna grannar och framförallt easy access för möjligheter till spontana bad året runt.

Med ovan i åtanke kan det vara smart att placera spabadet nära huset. Du bör även tänka på att ha närhet till ett avlopp, tillgång till vattenslang för påfyllning samt kanske någon sorts belysning för sena kvällsdopp. Omgivningen reflekteras i ditt spabad så ta dig en ordentlig funderare innan du bestämmer dig för en plats.

Förberedelser: underlag & placering.
Ditt spabad kommer att väga någonstans mellan 2 till 4 ton (undantag för swimspa) och kräver en anpassad grund. Kontakta en markentreprenör för en grundlig genomgång av dina markförhållanden. Det är viktigt att underlaget är stabilt och jämnt. Förbered åtkomlighet till spabadets alla sidor för framtida service med förslagsvis serviceluckor. Om du har tänkt att ställa ditt spabad på en altan är virkesdimensionen viktig. Rådgör med fackman. Det ligger på ditt ansvar som ägare av spabadet att möjliggöra för eventuell service på spabadet.

Leverans
Spabadet levereras på farbar väg till tomtgräns (ej till ö). De flesta av spabaden levereras emballerade med pall på högkant. På undersidan (mot pallen) finns servicepanelen och displayen. Det är från den sidan som installationen och elanslutningen ska göras.

Kontrollera att ditt spa-bad inte har några fraktskador innan du signerar fraktsedeln. Eventuell skada ska anmälas skriftligt på plats till chauffören samt till inköpsstället. Om ditt spabad behöver lyftas längre in på tomten bör ni kontakta ett kranbilsåkeri för ett säkert lyft. Våra spabad väger 300-500 kg (undantag för swimspa). Vid leverans under kalla perioder är det viktigt att installationen sker direkt. Detta för att undvika frysskador.

Elinstallation
Installationen måste utföras av behörig elektriker. Rådfråga elektriker angående vilken typ av elinstallation ditt spabad kräver. Anslutningen är 3 fas 16 A (undantag för swimspa). Säkerhetsbrytare ska installeras i närheten av spabadet. OBS! Förskruvning och kontramutter för elanslutning i styrenhet ingår ej.
 

Kvällsöppen kundtjänst

Öppet till 20 på vardagar
 

Anmäl returer och reklamationer

Läs mer om hur det fungerar
https://www.bauhaus.se/media/wysiwyg/premium/bauhaus-premium-card.png

Gå med i BAUHAUS Premium

Kundklubben som ger dig erbjudanden, service och inspiration

Stäng
Lägg till i favoriter

Lägg till i favoriter

Genom att lägga till produkter i Favoriter så kan du enkelt få en överblick över valda produkter!

Logga in eller skapa konto