Information angående Coronaviruset Covid-19

 
 
Stora framgångar har vi haft inom svensk skidsport, inte minst med Ingmar Stenmark, Anja Persson samt Frida Hansdotter i spetsen. Svenska Skidförbundet är paraplyorganisationen för våra svenska skidsporter, inklusive våra landslag.
 
Skidförbundet är ett av de största och viktigaste idrottsförbunden i hela Sverige och innefattar grenar så som alpin skidåkning, backhoppning, freeskiing, freestyle, längdskidåkning, rullskidor, skicross, snowboard, speedski och telemark.
 
BAUHAUS arbetar mycket med Team BAUHAUS samt BAUIS Skidskola inom längdskidåkningen.
 

SKI TEAM SWEDEN ALPINE

Kan du tänka dig att kastas ut i en isig skidbacke i 130km/h? Inte vi heller, men det gör våra otroliga skidathleter i alpinlandslaget.

I samarbetet med Svenska skidförbundet ingår sponsorskap till det svenska alpina landslaget och med BAUHAUS som lagsponsor görs en unik extrasatsning på fartgrenarna störtlopp och super-G.

Satsningen handlar inte bara om att skapa de bästa förutsättningarna för våra elitidrottare att prestera på topp under mästerskapen och utmärka sig i den internationella konkurrensen, utan även till att bygga dem till förebilder för kommande generations idrottare.

X-COUNTRY


Linn Svahn, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Calle Halvfarsson.. Dessa är några viktiga frontpersoner inom svensk längdskidåkning som utgör sporten och som tagit svensk skidsport till vart den befinner sig idag.

BAUHAUS bedriver en storsatsning på svensk idrott och syns inte minst tillsammans med det framgångsrika längdskidlandslaget.

Tillsammans med längdskidlandslaget har BAUHAUS tagit fram Team BAUHAUS där åkare som ligger på gränsen till att få ingå i A-laget ingår. Träningsgruppen består av åkare som är 23 år eller äldre. Tack vare stöttning av BAUHAUS kan gruppen delta på samtliga läger och samlingar som A-laget har.

FREESKI

Freeskiing är sporten som bygger på mötet mellan det tekniska och det estetiska. Här gäller det att utmana sig själv – att vara kreativ och lista ut vad som aldrig gjorts förut är väsentliga delar för att nå så höga poäng som möjligt.

Svenska skidförbundet har två landslag i freeskiing och BAUHAUS är stolt sponsor av båda. A-landslaget består av de bästa i landet, och representerar Sverige i stora prestigefyllda tävlingar så som OS och världscupen.

SKICROSS

Action, spänning och fart är bara några av de faktorer som definierar skicross. En bana innehåller element som kurvor, terrängvågor och hopp och är väldigt utmanande för den som åker. Just därför är skicross också en väldigt publikvänlig sport där spänningen är olidlig.

Landslaget i skicross som idag består av åtta starka skicrossåkare - alla med potentialen att prestera i den absoluta världstoppen.

PUCKEL

Att så snabbt och snyggt som möjligt ta sig ner för branta backar täckta med stora pucklar är ingen enkel match, men landslaget i puckelpist vet vad de sysslar med och kan nå hissnande hastigheter. Här är det fart, skidteknik och akrobatik som gäller.

BAUHAUS är stolt sponsor av landslaget i puckelpist som är med och sätter Sverige på kartan.

SNOWBOARD

Svenska Snowboardförbundets landslag och värdegrund är att vara ett framgångsrikt, öppet och välkomnande landslag som bidrar till att bygga snowboardsporten stark i Sverige.

A-landslaget består av våra bästa tävlingsåkare så som Sven Thorgren, Niklas Mattsson, Julia Lindberg m.fl. För tillfället fokuseras verksamheten på disciplinerna slopestyle och Big Air där åkarna är med och tävlar i yttersta världseliten.

A-landslaget kommer representera Sverige under världscupen, andra stora tävlingar som X-Games och Air & Style, VM och OS.

BAUIS SKIDSKOLA

Svenska skidförbundets motto ”alla kan bli en stjärna på skidor, utifrån sina egna förutsättningar” ekar genom hela organisationen. Förbundets verksamhet sträcker sig från att stötta våra största proffs till våra minsta skidknattar.

Det senaste manifesteras bland annat i BAUI’s skidskola, ett gemensamt koncept för längdskidåkning för barn i åldrarna 5–9, som med hjälp av BAUHAUS gjorts prisvärt och tillgängligt för föreningarna runt om i landet.

Med hjälp av ett lättillgängligt undervisningsmaterial som inkluderar både grupp- och ledarskapsövningar, mössor, diplom och skyltar passar konceptet både för en hel säsongs aktiviteter eller som en kurs under en kortare period.

”Jag önskar att så många barn som möjligt får chansen att genom BAUI’s skidskola hitta skidglädje som varar livet ut.” – Charlotte Kalla, passionerad skidåkare

26195+ nöjda kunder!

34914 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…