Skidförbundet
Stora framgångar har vi haft inom svensk skidsport, inte minst med Ingmar Stenmark, Anja Persson samt Frida Hansdotter i spetsen. Svenska Skidförbundet är paraplyorganisationen för våra svenska skidsporter, inklusive våra landslag. Skidförbundet är ett av de största och viktigaste idrottsförbunden i hela Sverige och innefattar grenar så som alpin skidåkning, backhoppning, freeskiing, freestyle, längdskidåkning, rullskidor, skicross, snowboard, speedski och telemark. BAUHAUS arbetar mycket med Team BAUHAUS samt BAUIS Skidskola inom längdskidåkningen.

ALPINT

Kan du tänka dig att kastas ut i en isig skidbacke i 130km/h? Inte vi heller, men det gör våra otroliga skidathleter i alpinlandslaget. I samarbetet med Svenska skidförbundet ingår sponsorskap till det svenska alpina landslaget och med BAUHAUS som lagsponsor görs en unik extrasatsning på fartgrenarna störtlopp och super-G. Satsningen handlar inte bara om att skapa de bästa förutsättningarna för våra elitidrottare att prestera på topp under mästerskapen och utmärka sig i den internationella konkurrensen, utan även till att bygga dem till förebilder för kommande generations idrottare.
Läs mer

LÄNGDSKIDOR

Stina Nilsson, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Calle Halvfarsson.. Dessa är några viktiga frontpersoner inom svensk längdskidåkning som utgör sporten och som tagit svensk skidsport till vart den befinner sig idag. Otroliga framgångar har vi sett inom framförallt längdskidåkningen för damer och hoppas till säsong 19/20 att även herrarna får ett uppsving.

BAUHAUS bedriver en storsatsning på svensk idrott och syns inte minst tillsammans med det framgångsrika längdskidlandslaget. Tillsammans med längdskidlandslaget har BAUHAUS tagit fram Team BAUHAUS där åkare som ligger på gränsen till att få ingå i A-laget ingår. Träningsgruppen består av åkare som är 23 år eller äldre. Tack vare stöttning av BAUHAUS kan gruppen delta på samtliga läger och samlingar som A-laget har. Åkarna har även samma tränare som A-laget. För oss på BAUHAUS är det oerhört spännande att få jobba med ett av Sveriges mest framgångsrika och jämställda landslag, med medaljhopp på både dam- och herrsidan.

Läs mer

FREESKI

Freeskiing är sporten som bygger på mötet mellan det tekniska och det estetiska. Här gäller det att utmana sig själv – att vara kreativ och lista ut vad som aldrig gjorts förut är väsentliga delar för att nå så höga poäng som möjligt. Svenska skidförbundet har två landslag i freeskiing och BAUHAUS är stolt sponsor av båda. A-landslaget består av de bästa i landet, och representerar Sverige i stora prestigefyllda tävlingar så som OS och världscupen.
Läs mer

SKICROSS

Action, spänning och fart är bara några av de faktorer som definierar skicross. En bana innehåller element som kurvor, terrängvågor och hopp och är väldigt utmanande för den som åker. Just därför är skicross också en väldigt publikvänlig sport där spänningen är olidlig. Landslaget i skicross som idag består av åtta starka skicrossåkare - alla med potentialen att prestera i den absoluta världstoppen.
Läs mer

PUCKEL

Att så snabbt och snyggt som möjligt ta sig ner för branta backar täckta med stora pucklar är ingen enkel match, men landslaget i puckelpist vet vad de sysslar med och kan nå hissnande hastigheter. Här är det fart, skidteknik och akrobatik som gäller. BAUHAUS är stolt sponsor av landslaget i puckelpist som är med och sätter Sverige på kartan.
Läs mer

SNOWBOARD

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Läs mer

BAUI SKIDSKOLA

Svenska skidförbundets motto ”alla kan bli en stjärna på skidor, utifrån sina egna förutsättningar” ekar genom hela organisationen. Förbundets verksamhet sträcker sig från att stötta våra största proffs till våra minsta skidknattar. Det senaste manifesteras bland annat i BAUI’s skidskola, ett gemensamt koncept för längdskidåkning för barn i åldrarna 5–9, som med hjälp av BAUHAUS gjorts prisvärt och tillgängligt för föreningarna runt om i landet. Med hjälp av ett lättillgängligt undervisningsmaterial som inkluderar både grupp- och ledarskapsövningar, mössor, diplom och skyltar passar konceptet både för en hel säsongs aktiviteter eller som en kurs under en kortare period.

”Jag önskar att så många barn som möjligt får chansen att genom BAUI’s skidskola hitta skidglädje som varar livet ut.” – Charlotte Kalla, passionerad skidåkare

17027+ nöjda kunder!

24833 Recensioner
Läs kundrecensioner!

Laddar…